Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Головні бухгалтерські новини тижня (31.01.2022-04.02.2022)

04.02.2022 101 0 1

Новини законодавства

Огляд новин законодавства

25 січня 2022 року Верховною Радою прийнято у другому читанні зміни до Закону від 01.07.2014 № 1556-VII «Про вищу освіту» щодо оприлюднення щорічного Звіту керівника закладу вищої освіти (далі – Звіт) та цільових показників діяльності закладу.

НАДС надає роз`яснення щодо класифікації посад державної служби місцевих державних адміністрацій

У зв'язку з великою кількістю питань щодо визначення підкатегорій керівних посад державної служби структурного підрозділу зі статусом юридичної особи публічного права рекомендуємо ознайомитися з роз'ясненням НАДС від 30.03.2020 року №89-р/з 

Субвенція на розвиток мережі ЦНАП

Механізм надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг визначений Порядком та умовами надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 249 (зі змінами).

Міністерство оборони визначило розміри премій та надбавок для виплати грошового забезпечення українським військовим у 2022 році

Відповідне рішення міністра оборони №248/269 від 14 січня 2022 року доведено до військових частин Збройних сил України та Державної спеціальної служби транспорту. Видання пояснює, чим документ відрізняється від аналогічного розпорядження 2021 року.

Зміни до правил співфінансування за субвенцією “Спроможна школа”

Відтепер розмір населення не матиме значення, а для розрахунку частки співфінансування використовуватиметься індекс податкоспроможності громади. Цей індекс вираховується так: суму податків на доходи фізичних осіб ділять на кількість жителів у громаді.

Офіційні роз'яснення

Як правильно оформити працівника

Наймати працівників можуть компанії, приватні підприємці, а також фізичні особи, які беруть на роботу кухарів, нянь, водіїв тощо. При цьому всі вони стають роботодавцями і мають дотримуватися трудового законодавства. Розповідаємо про всі тонкощі оформлення працівників.

Щодо розміру єдиного внеску, який застосовує юрособа при виплаті працівнику – особі з інвалідністю винагороди за цивільно-правовим договором

Відповідно до п. 13 частини п’ятої ст. 8 Закону № 2464 єдиний внесок для підприємств, установ і організацій, у яких працюють особи з інвалідністю, встановлюється у розмірі 8,41 відс. визначеної п. 1 частини першої ст. 7 Закону № 2464 бази нарахування єдиного внеску для працюючих осіб з інвалідністю.

Класифікатор професій: пошук

Національний класифікатор України "Класифікатор професій" призначений для застосування центральними органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, Федерацією роботодавців України, всіма суб'єктами господарювання під час запису про роботу у трудові книжки працівників.

Трудові договори з педагогами, які досягли пенсійного віку: як вчинити правильно керівнику закладу освіти

Зараз в окремих областях є проблема, десь створена штучно, а десь об'єктивна. Керівники окремих установ загальної середньої освіти не можуть перевести педагогів, які досягли пенсійного віку після 1 липня 2020 року, на терміновий трудовий договір.

Практиканти на підприємстві: оплата та оподаткування

Відповідно до ст. 29 Закону України від 10 лютого 1998 року № 103/98-ВР «Про професійну (професійно-технічну) освіту» із змінами та доповненнями підприємства, установи, організації незалежно від форм власності надають здобувачам освіти установ професійної (професійно-технічної) освіти робочі місця або навчально-виробничі ділянки для проходження виробничого навчання або виробничої практики та інших видів практичного навчання відповідно до укладених із закладами професійної (професійно-технічної) освіти договорів про навчально-виробничу практику.

Коментарі до матеріалу