Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (22.07.2024 - 26.07.2024)

26.07.2024 25 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

 

Як підготувати громади до опалювального сезону

Комітет Всеукраїнської асоціації громад з питань життєдіяльності монопрофільних громад разом із фахівцями енергобудівельної сфери підготовили для територіальних громад інформацію стосовно підбору та встановлення електрогенеруючого обладнання підприємствами, що обслуговують системи життєзабезпечення.

Чи надається щорічна додаткова відпустка за період простою

Центрально-Західне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці роз’яснило, чи зараховується період простою до стажу для надання щорічної додаткової відпустки за роботу у шкідливих умовах.

Чи має працівник право на доплату за суміщення професій або виконання обов’язків тимчасово відсутнього колеги?

Так. Згідно статті 105 Кодексу законів про працю України працівникам, які виконують на тому ж підприємстві, в установі, організації поряд зі своєю основною роботою, обумовленою трудовим договором, додаткову роботу за іншою професією чи посадою або обов’язки тимчасово відсутнього працівника без звільнення від своєї основної роботи, провадиться доплата.

МОЗ скасувало понад 30 паперових облікових медичних форм та документів

Українська медична система відходить від паперового документообігу на користь електронного обліку.

Інформація для страхувальників: типи корегуючих заяв-розрахунків

Сформувати та подати корегуючу заяву-розрахунок страхувальник має можливість через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України.

 

Бюджет. Новини законодавства

 

Внесено зміни до зразків Направлень для посадових осіб органів державного фінансового контролю – Мінфін

Мінфін наказом від 08.07.2024 № 328 внесло зміни до зразків направлень для посадових осіб органів державного фінансового контролю. 

5000 літрів палива можна буде зберігати без дозвільних документів

Верховна Рада прийняла законопроєкт N11256-2, який вносить зміни до Податкового кодексу в частині збільшення об’ємів палива, яке можна зберігати на одному об’єкті для обслуговування електрогенераторних установок суб’єктів господарювання на прифронтових територіях України.

Внесено зміни до переліку територій бойових дій та ТОТ (наказ від 18.07.2024)

Мінреінтеграції наказом від 18.07.2024 № 204 внесло зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією (далі – Наказ № 204). 

Скасовано Національний класифікатор НК 028:2022 – Мінекономіки

Мінекономіки наказом від 23.07.2024 № 18002 скасувало Національний класифікатор НК 028:2022 «Статистичний класифікатор територіальних одиниць України», затверджений наказом Мінекономіки від 25.05.2022 № 1381. 

Національний банк України зберіг облікову ставку на рівні 13%

Правління Національного банку ухвалило рішення зберегти облікову ставку на рівні 13%. Це рішення спрямовується на забезпечення стійкості валютного ринку та наближення інфляції на прогнозному горизонті до цілі 5%. 

Коментарі до матеріалу