Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (22.04.2024 - 26.04.2024)

26.04.2024 24 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

 

Про строки проведення виїзних (невиїзних) планових та позапланових перевірок

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що контролюючі органи мають право проводити камеральні, документальні (планові або позапланові; виїзні або невиїзні) та фактичні перевірки.

З 1 травня в Електронному кабінеті стане доступним отримання Витягу щодо стану розрахунків

Головне управління ДПС в Одеській області повідомляє, що в електронному кабінеті удосконалено сервіс одержання платником документа, що підтверджує стан розрахунків з державним та місцевими бюджетами, а також цільовими фондами, який формується автоматизовано з накладенням кваліфікованого електронного підпису керівника економічного аналізу територіального органу ДПС (далі – Витяг щодо стану розрахунків). 

Чи може роботодавець на прохання працівника виплатити заробітну плату за весь час щорічної відпустки одночасно із виплатою заробітної плати?

Якщо така можливість не передбачена, то роботодавець зобов’язаний виплатити працівникові заробітну плату за час відпустки до її початку.

Як звільняти державних службовців, призначених на час дії воєнного стану: роз’яснення НАДС

Щодо звільнення державних службовців, призначених відповідно до частини п’ятої статті 10 Закону України «Про правовий режим воєнного стану»

Як провести запит пропозицій вдало: 5 порад замовнику

Закупівлі через Prozorro Market мають ряд переваг порівняно з іншими процедурами.
 

Бюджет. Новини законодавства

 

Міжнародне співробітництво громад: законопроект ухвалений в цілому

24 квітня Верховна Рада України ухвалила в другому читанні та в цілому євроінтеграційний законопроект №9450 про міжнародне співробітництво місцевого самоврядування, який дозволить громадам і регіонам в спрощеному та більш широкому форматі працювати з фондами ЄС, залучати їхні кошти. 

Прийнято закон, що започатковує створення системи обліку осіб, життя та здоровʼя яких зазнало шкоди внаслідок збройної агресії рф

За понад два роки повномасштабної війни, розв'язаної російською федерацією, велика кількість українців постраждали від злочинів країни-агресора.

При призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватиметься страховий стаж, одержаний в інших країнах

Верховна Рада ухвалила законопроект, який розв'язує одразу декілька проблемних питань із призначенням пенсій, які виникли в наших громадян через початок повномасштабної російської агресії.  

Нова підстава звільнення працівників: ухвалено закон

Верховна Рада на засіданні 25 квітня ухвалила в цілому законопроєкт про внесення змін до КЗпП щодо встановлення додаткової підстави розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця та деяких інших питань (реєстр. № 7731). 

Зміни до Закону про мобілізацію: інфографіка

Закон про мобілізацію з новими правками, ухвалений Парламентом і підписаний Президентом України, набуде чинності вже з 18 травня. 

Коментарі до матеріалу