Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (01.04.2024 - 05.04.2024)

05.04.2024 38 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

 

Мінекономіки: про обчислення компенсації за невикористані відпустки у разі звільнення у 2024 році працівника, у якого відсутній розрахунковий період

Обчислення середньої заробітної плати працівникам проводиться відповідно до норм Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.95 № 100 (зі змінами) (далі – Порядок).

Лист Мінекономіки: щодо внесення змін до особливостей здійснення публічних закупівель на період дії правового режиму воєнного стану та доплати уповноваженій особі

Мінекономіки щодо внесення змін до особливостей здійснення публічних закупівель на період дії правового режиму воєнного стану та доплати уповноваженій особі.

Як визначити основне місце роботи для оплати тимчасової непрацездатності застрахованій особі, яка працює за сумісництвом

Держпраці звертає увагу, що у разі тимчасової непрацездатності працівника роботодавець здійснює, як правило, крім випадків встановлених законодавством

Компенсація відпустки, яка виплачена звільненому працівнику: додаток 4ДФ

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області звертає увагу, що відповідно до п.п. 14.1.48 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) заробітна плата для цілей розд. IV ПКУ – основна та додаткова заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, які виплачуються (надаються) платнику податку у зв’язку з відносинами трудового найму згідно із законом.

Лист ДКСУ: Щодо Довідки про надходження та використання окремих власних надходжень бюджетних установ, отриманих натурою

Державна казначейська служба України (далі – Казначейство) розглянула […] запит, […] та в межах компетенції повідомляє наступне.

 

Бюджет. Новини законодавства

 

Шлюб онлайн у Дії: Уряд ухвалив постанову

Уряд прийняв постанову, яка дозволить українцям у межах експериментального проекту одружуватися в застосунку Дія.

Урядом оновлено Порядок надання відпустки при народженні дитини

Уряд затвердив постанову від 29 березня 2024 №356 «Про внесення змін до Порядку надання відпустки при народженні дитини» (далі – постанова №356), яка вносить зміни до Порядку надання відпустки при народженні дитини, затвердженого постановою КМУ від 07.07.2021 №693 (далі – Порядок №693).

Доступ до нормативно-правових актів у Єдиному державному реєстрі стане відкритим

Кабмін постановоювід 29.03.2024 № 359 затвердив Порядок ведення Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів, доступу до нього та користування ним (далі – Порядок). 

Уряд врегулював питання щодо недопущення виселення вразливих категорій ВПО із житла для тимчасового проживання

29 березня Кабінет Міністрів вніс зміни до Порядку формування фондів житла, призначеного для тимчасового проживання, обліку та надання такого житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, затвердженого Постановою КМУ від 29 квітня 2022 року № 495.

Коментарі до матеріалу