Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Головні бухгалтерські новини тижня (14-18.03.2022)

18.03.2022 91 0 0

Новини законодавства

Звільнення від токенів до кінця карантину

Нагадаємо, що обов'язкове використання електронного підпису на захищеному носії в Україні відстрочено до 31 березня.

Уряд відшкодує комунальні витрати бюджетам громад, які безкоштовно прийматимуть переселенців.

Відшкодовуватися будуть витрати на комунальні послуги, що надані з 1 березня 2022 року. Тобто на початку квітня громади матимуть змогу подавати свої заявки на відшкодування. Дякую всім громадам, що гостинно приймають переселенців, які були вимушені покинути свої домівки через активні бойові дії!  Ви піклуєтеся про переселенців, а ми спробуємо віддячити вам, відшкодувавши принаймні комунальні витрати!

Про затвердження форми контракту добровольця територіальної оборони та посвідчення добровольця територіальної оборони

Цей алгоритм доводиться до органів місцевого самоврядування ОТГ. Одним із найефективніших шляхів для цього є залучення голів ОДА та РДА (ВДА) як керівників зон та районів ТРО.

Верховна Рада України ухвалила великий блок законопроектів, що регламентує життя України в період воєнного стану

«Парламент готовий до ухвалення складних важливих рішень. Верховна Рада стоїть на варті Конституції. Кожен народний депутат давав клятву, що він покликаний захищати права та свободи українців, а також державу України. Ми робитимемо все, щоб настав світ, і цей світ був ознаменований перемогою України»

Під час військового стану медустанови отримуватимуть безперебійне фінансування

Для безперебійної роботи лікарень під час військової агресії РФ Уряд ухвалив зміни до Порядку реалізації програми медичних гарантій у 2022 році, затвердженого постановою КМУ №1440.

Офіційні роз'яснення

Спрощення роботи органів місцевого самоврядування та Уряду під час воєнного стану

Верховній Раді України зареєстровано законопроект №7153, який спрощує функціонування місцевого самоврядування та Уряду у період військового стану. Про це повідомив народний депутат України Віталій Безгін.

Президент України оголосив про початок податкової реформи

Перше. Починаємо податкову реформу. Замість ПДВ та податку на прибуток даємо ставку 2% від обороту та спрощений облік. Для малого бізнесу – а це перша та друга групи ФОП – ставимо добровільну сплату єдиного податку. Тобто якщо зможете платити. Не можете – немає питань», – наголосив президент.

Евакуйовані працівники можуть отримати лікарняні та декретні допомоги безпосередньо від ФССУ

Працівники, чиї роботодавці не змогли опрацювати їхній лікарняний та подати заяву-розрахунок у зв'язку з бойовими діями за місцем їх розташування, можуть самостійно звернутися до Фонду соціального страхування України для отримання лікарняних та декретних посібників.

Уряд спростив процедури затвердження та обслуговування бюджетних документів в умовах воєнного стану

Постанова розроблена та прийнята на виконання Закону України «Про правовий режим військового стану» та Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про запровадження військового стану в Україні».

Коментарі до матеріалу