Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Зміни в законодавстві (31.10.2022-04.11.2022)

04.11.2022 40 0 0

Порядок використання електронної системи під час дії воєнного стану згідно наказу ДП "ПРОЗОРРО" №25

19 жовтня 2022 року набула чинності Постанови 1178 від 12 жовтня 2022року "Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування ДП "Прозорро".

Пільгові кредити на житло для ВПО стануть ще доступнішими

Уряд підтримав ініціативу Мінреінтеграції та розширив можливості участі в програмі забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб. Право на пільговий іпотечний кредит отримали ВПО, які мають житло на території громад, розташованих у районах проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), перелік яких затверджений наказом Мінреінтеграції.

Уряд вдосконалив процедуру видачі виготовлених та не отриманих раніше паспортних документів

Врегульовано механізм видачі паспортних документів (паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон), які були виготовлені, але не одержані через припинення роботи відповідних підрозділів ДМС у зв’язку з окупацією чи бойовими діями.

Про атестацію та підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів дошкільної освіти у період воєнного стану в Україні

У зв'язку з надходженням до Міністерства звернень і запитів щодо проведення атестації та підвищення кваліфікації педагогічних працівників у 2022/2023 навчальному році в умовах воєнного стану, введеним відповідно до Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні", затвердженого Законом України від 24 лютого 2022 року N 2102-IX "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" (із змінами), повідомляємо про наступне.

Верховна Рада України ухвалила держбюджет на 2023 рік

3 листопада 2022 року, Верховна Рада України схвалила проект Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік» у другому читанні та в цілому.

Коментарі до матеріалу