Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Зміни в законодавстві (28.11.2022-02.12.2022)

02.12.2022 38 0 0

 

Прийнято Постанову "Про утворення ТСК ВРУ щодо розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук України"

1 грудня 2022 року Верховною Радою України прийнято Постанову Верховної Ради України «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України щодо розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук України» (проект Постанови Верховної Ради України реєстр. №5196) , якою створено відповідну тимчасову слідчу комісію.

Верховна Рада ухвалила Закон про електронні довірчі послуги та електронну ідентифікацію

Верховна Рада України більшістю голосів ухвалила в цілому Закон законопроект №6173 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення укладання угоди між Україною та Європейським Союзом про взаємне визнання кваліфікованих електронних довірчих послуг та імплементацію законодавства Європейського Союзу у сфері електронної ідентифікації.

На засіданні Комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій розглянуто проект закону України «Про освіту дорослих»

28 листопада 2022 р. під час засідання Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій розглянуто проект Закону України «Про освіту дорослих» (реєстр. № 7039 від 10.02.2022 р.), поданий Кабінетом Міністрів України.

Ухвалено постанову "Про призначення у 2022 році іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених - докторів наук"

Реалізація Постанови сприятиме здійсненню адресної підтримки молодих науковців України – докторів наук, створенню додаткових можливостей та стимулів для проведення ними фундаментальних та прикладних наукових досліджень пріоритетних напрямів розвитку науки та техніки, підвищенню престижу наукового працівника, доктора наук та його ролі у суспільстві.

ВРУ прийняла Закон "Про авторське право та суміжні права"

Закон спрямований на гармонізацію українського законодавства у галузі авторського права з європейським. Експертиза показала, що він загалом відповідає нормам директив Європейського Союзу.

 

Коментарі до матеріалу