Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Зміни в законодавстві (28.08.2023 - 01.09.2023)

01.09.2023 28 0 0

Парламент прийняв за основу законопроект щодо врегулювання розміру й виплат пенсії особам, які працювали за межами України

Верховна Рада України прийняла за основу законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо пропорційного обчислення страхового стажу особам, які працювали за межами України» (реєстр. № 9453).

Підприємства, які збирають побутові відходи, обиратимуть на конкурсі

Постановою від 25 серпня 2023 № 918 Уряд визначив процедуру підготовки та проведення конкурсу з визначення суб’єктів господарювання на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів відповідно до правил благоустрою населеного пункту, регіональних та місцевих планів управління відходами на відповідній території територіальної громади за територіальним принципом та/або за видами побутових відходів (далі — конкурс).

Уряд готує державний бюджет на наступний рік з урахуванням нових підходів в оплаті праці державних службовців

Під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля відбулася нарада щодо запровадження єдиних підходів в оплаті праці державних службовців на основі класифікації посад.

Мінфін затвердив Методичні рекомендації щодо формування бюджетних програм головними розпорядниками коштів державного бюджету

Мінфін затвердив Методичні рекомендації щодо формування бюджетних програм головними розпорядниками коштів державного бюджету – наказ Мінфіну від 25.08.2023 № 465. Це ще один крок у напрямі удосконалення підходів до визначення результативності бюджетних програм та посилення прозорості бюджетного процесу загалом.

Підписано Закон, яким прийнято зміни, що виводять «з тіні» обробіток земель постійних користувачів

30 серпня 2023 року Президентом підписано Закон України (реєстр.№7588) «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності використання земель фізичними особами та суб'єктами державного сектору економіки».

Коментарі до матеріалу