Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Зміни в законодавстві (27.02.2023 - 03.03.2023)

03.03.2023 29 0 0

Уряд затвердив зміни до Порядку надання додаткової дотації на здійснення повноважень органів місцевого самоврядування

На засіданні Уряду прийнято постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку та умов надання у 2023 році додаткової дотації з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення повноважень органів місцевого самоврядування на деокупованих, тимчасово окупованих та інших територіях України, що зазнали негативного впливу у зв’язку з повномасштабною збройною агресією російської федерації».

Уряд вніс зміни до положень діяльності Держгеокадастру

Сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів була прийнята постанова, яка вносить зміни у Положення про Державну службу України з питань геодезії, картографії та кадастру.

Про затвердження Змін до Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку

Відповідно до статті 6 Закону України “Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні” і підпункту 5 пункту 4 Положення про Міністерство фінансів України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 року № 375

Парламент підтримав законопроект щодо спрощення реєстрації місця проживання дітей-переселенців

Парламент підтримав урядову законодавчу ініціативу, спрямовану на захист прав дітей ВПО.   За основу в першому читанні прийнято законопроект (реєстр. № 8092), який врегульовує питання реєстрації місця проживання неповнолітніх ВПО.  

Затверджено зміни до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окуповані

Наказом Мінреінтеграції від 20 лютого 2023 року № 56 внесено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією. Вказаний перелік був затверджений у грудні 2022 року та періодично оновлюється. На його основі, зокрема, внутрішньо переміщеним особам здійснюються виплати.

Коментарі до матеріалу