Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Зміни в законодавстві (22.08.2022-26.08.2022)

26.08.2022 46 0 0

Затверджено новий Порядок списання безнадійного податкового боргу платників податків

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області повідомляє, що Міністерством фінансів України наказом від 28.07.2022 № 220 (зареєстровано у Міністерстві юстиції України від 10.08.2022 за № 908/38244) (далі – Наказ № 220) затверджено новий Порядок списання безнадійного податкового боргу платників податків (далі – Порядок).

Внесено зміни до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області звертає увагу, що Кабінетом Міністрів України постановою від 19 серпня 2022 року № 923 (далі – Постанова № 923) внесено зміни до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам (далі – Порядок).

Нові реєстри адрес та будівель зменшать кількість довідок у держпослугах з нерухомістю, - Мінцифри

Часто українці не можуть отримати держпослуги у сфері нерухомості через низку проблем. Наприклад, адреса одного і того ж будинку в різних реєстрах не збігається. Або ж адресних даних про будівлю не вистачає. Чи взагалі відсутні будь-які дані про адреси у селах та селищах. 

Законопроект щодо відновлення системи оформлення прав оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення

25 серпня 2022 року Комітет з питань аграрної та земельної політики рекомендував Верховній Раді прийняти за основу проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо відновлення системи оформлення прав оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення та удосконалення законодавства щодо охорони земель (реєстр. №7636 від 05.08.2022), поданий народними депутатами України Гайду О.В., Нагаєвським А.С., Чорноморовим А.О. та іншими народними депутатами України.

Оновлений закон «Про лікарські засоби» імплементує найкращі європейські практики регулювання фармацевтичної галузі

Президент України підписав проєкт нового Закону України «Про лікарські засоби». Закон гармонізує українське законодавство, що регулює правовідносини у сфері лікарських засобів в Україні, з нормативно-правовими актами Європейського союзу. Також він запроваджує єдину термінологію та правила регулювання фармацевтичного ринку.

Коментарі до матеріалу