Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Зміни в законодавстві (19.09.2022-23.09.2022)

23.09.2022 46 0 0

У ВР пропонують змінити правила нарахування лікарняних

Для удосконалення системи соціального страхування в Україні з урахуванням міжнародного досвіду та посилення відповідальності роботодавців та застрахованих осіб у сфері соціального страхування, у Верховній Раді зареєстровано новий законопроект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення загальнообов'язкового державного соціального страхування від нещасного випадку на виробництві та професійному захворювання, що спричинили втрату працездатності, та у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності” (реєстр. № 8017).

Щодо зарахування до стажу державної служби періоду перебування у відпустці без збереження заробітної плати

Роз'яснення від 13 вересня 2022 р. № 157 г/з

Про зарахування періоду навчання до страхового стажу

В Україні при виході на пенсію враховується страховий стаж та вік. У свою чергу обсяг страхового стажу може впливати на розмір пенсії. У Пенсійному фонді України (ПФУ) розповіли, коли період навчання у виші зараховується до страхового стажу для пенсії.

Уряд врегулював питання передачі конфіскованого майна для потреб ЗСУ

На засіданні Кабінету Міністрів України прийнято постанову "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо передачі майна для потреб Збройних Сил".

Верховна Рада ухвалила рішення про об'єднання Пенсійного фонду та Фонду соціального страхування

Сьогодні Верховна Рада України схвалила проект Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування". Законопроектом передбачено приєднання Фонду соціального страхування України до Пенсійного фонду України з 1 січня 2023 року.

Коментарі до матеріалу