Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Зміни в законодавстві (17.07.2023 - 21.07.2023)

21.07.2023 34 0 0

Президент підписав Закон про обов'язкову реєстрацію всіх юридичних осіб у Єдиній судовій системі

Реєстрація учасників судового процесу в електронному кабінеті дозволяє судам повідомляти та викликати учасників у електронній формі, що дозволяє заощадити кошти та час, які зазвичай витрачаються на документообіг.

ВРУ прийняла Закон щодо посилення відповідальності за порушення вимог законодавства про колективні угоди та договори

Даний Закон віднесено за предметом правового регулювання до міжнародно-правових зобов’язань України в сфері європейської інтеграції та сфери дії права Європейського Союзу, і спрямований на виконання низки Директив Європейського Парламенту та Ради ЄС.

Концепція змін до законодавства щодо вдосконалення правового регулювання інституту старост та його діяльності в умовах воєнного стану

Голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування Комітету Віталій Безгін, презентуючи законопроект, відзначив, що законодавча ініціатива є результатом ефективної комунікації законотворців з усіма зацікавленими сторонами, і в першу чергу з представниками органів місцевого самоврядування, які брати активну участь у виїзних заходах Комітету в регіонах.

Закон про службу в органах місцевого самоврядування опублікований в Голосі України

20 липня 2023 року Закон України №3077-IX «Про службу в органах місцевого самоврядування» (законопроект № 6504 від 05.01.2022) опублікований в газеті Верховноє Ради "Голос України".

Проект Закону про адміністративний збір готовий до розгляду в сесійній залі Парламенту

20 липня парламентський Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендував Верховній Раді України прийняти за основу Проект Закону про адміністративний збір (№4380).

Коментарі до матеріалу