Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Зміни в законодавстві (12.09.2022-16.09.2022)

16.09.2022 40 0 0

Уряд вніс зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України у разі введення надзвичайного або воєнного стануУряд вніс зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України у разі введення надзвичайного або воєнного стану. Зазначеними змінами знято обмеження щодо кількості виїздів за кордон для осіб з інвалідністю та осіб, що їх супроводжували. 

Гуманітарна, благодійна та інші види допомог громадам: яких змін потребує урядова Постанова №590
Як в умовах воєнного стану ефективно здійснювати постійний оперативний контроль з боку органів державної влади за надходженням і витрачанням коштів благодійної та інших видів допомог органами місцевого самоврядування? Як реалізовувати нагальні завдання щодо швидкого відновлення інфраструктури громад за рахунок цих коштів, які по факту є додатковими надходженнями місцевих бюджетів? Давайте разом проаналізуємо чинну нормативну базу цих процедур, а також спробуємо сформулювати пропозиції, які б дозволили зробити цей процес більш оперативним.

МОЗ представило законопроект про самоврядування у сфері охорони здоров’я на громадське обговорення
Самоврядування як ефективна система організації медичних та фармацевтичних працівників сприятиме професійному росту та правовому і соціальному захисту медиків, а також задоволенню їхніх соціальних, економічних та інших інтересів.

Уряд вніс зміни до Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини
Сьогодні Уряд вніс зміни до Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини.


Щодо робочого місця державного реєстратора, що перебуває у трудових відносинах із суб'єктом державної реєстрації прав
Міністерство юстиції з метою формування єдиної практики застосування законодавства у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень повідомляє. 12 травня 2022 року Верховною Радою України прийнято Закон України N 2255-IX "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення механізму протидії рейдерству" , яким внесено зміни до Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" .

Коментарі до матеріалу