Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Зміни в законодавстві (08.08.2022-12.08.2022)

12.08.2022 68 0 0

Уряд прийняв постанову «Про внесення змін до Порядку проведення інвентаризації земель»

5 серпня 2022 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про внесення змін до Порядку проведення інвентаризації земель» №866 , затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 5 червня 2019 р. № 476 «Про затвердження Порядку проведення інвентаризації земель та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України».

Щодо надання роз'яснень щодо виплати застрахованим особам допомоги з тимчасової непрацездатності під час перебування їх у простої не з вини працівника

До Міністерства соціальної політики надходять звернення підприємств, установ та організацій щодо надання роз'яснень з питання виплати застрахованим особам допомоги по тимчасовій непрацездатності під час перебування їх у простої не з вини працівника.

З 10 серпня діє закон про скасування штрафів за порушення строків оприлюднення фінансової звітності

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області повідомляють, що 9 серпня опубліковано в "Голосі України" Закон від 19.07.2022 р. №2436-IX щодо звільнення від відповідальності за порушення строків оприлюднення фінансової звітності у період дії воєнного стану.  Норми Закону почнуть діяти з 10 серпня. 

У парламентському комітеті одноголосно підтримали законопроект про службу в органах місцевого самоврядування

Народні депутати з профільного парламентського комітету одноголосно підтримали проект Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» (№ 6504). Документ спрямують для розгляду у сесійній залі. Про це заявила Голова НАДС Наталія Алюшина після завершення засідання Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування ВРУ.

Доступна іпотека для українських захисників, медиків і педагогів стартує в жовтні

Програма доступної іпотеки під 3% річних з жовтня 2022 року запрацює для військовослужбовців, правоохоронців, медиків, педагогів та науковців. На наступному етапі - з початку 2023 року - вона стане масовою і отримати дешевий іпотечний кредит (під 7% річних) матимуть змогу усі українці, які потребують поліпшення житлових умов та відповідають вимогам програми.

Коментарі до матеріалу