Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (27.06.2022-01.07.2022)

01.07.2022 86 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

Пенсії, виплати, комуналка: три важливі зміни для українців з 1 липня

З 1 липня 2021 р. в Україні зросте прожитковий мінімум. У зв'язку із цим підвищать і соціальні виплати. Заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Рівненського міськвиконкому Денис Наумов прокоментував чекаючий мешканців та квасилівчан.

З 1 липня Держпраці у взаємодії з ДПС розпочне інспектування з питань виявлення незадекларованих працівників

При формуванні Національного плану спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік було узгоджено механізм спільної роботи низки державних органів, у тому числі Держпраці та ДПС, щодо реалізації спільних заходів, спрямованих на стимулювання роботодавців та працівників до переходу від неформальних до задекларованих трудових відносин

Прийняття одноосібних рішень сільськими, селищними та міськими головами в умовах воєнного стану

20 травня 2022 року набрав чинності Закон України від 12.05.2022 р. №2259-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування державної служби та місцевого самоврядування в період дії військового стану» (далі – Закон №2259), яким серед інший, уточнено окремі питання здійснення місцевого самоврядування в умовах військового стану

Порядок передачі матеріальних цінностей добровольчому формуванню територіального суспільства від ЗМС

Добровольче формування територіальної громади (далі – ДФТГ) – це воєнізований підрозділ, сформований на добровільній основі з громадян України, які проживають у межах території відповідного територіального товариства, призначений для участі у підготовці та виконанні завдань територіальної оборони в межах території відповідного територіального товариства.

Кабмін вирішив, що навчання розпочнеться традиційно 1 вересня

Кабмін схвалив, що початок нового навчального року відбудеться традиційно 1 вересня 2022 року та триватиме до 30 червня 2023 року.

Бюджет. Новини законодавства

Оновлено Інструкцію щодо ведення касових операцій банками в Україні

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області звертає увагу на те, що Національний банк України відповідно до вимог нового Закону України «Про платіжні послуги» вніс зміни до Інструкції про ведення касових операцій банками в Україні (далі – Інструкція). Інструкція уточнює порядок та вимоги проведення платіжних послуг у національній та іноземній валюті та оформлення касових документів щодо платіжних операцій.

Сьогодні набирає чинності постанова Уряду, якою внесено низку змін щодо вчинення нотаріальних дій в умовах воєнного стану

Сьогодні набирає чинності постанова Кабінету Міністрів України від 24 червня 2022 р. № 719, якою внесено низку змін щодо вчинення нотаріальних дій в умовах військового стану.

Центральний контрагент зможе отримати ліцензію на здійснення валютних операцій

Національний банк України удосконалив порядок видачі ліцензій на здійснення валютних правочинів учасникам небанківського фінансового ринку. Зокрема регулятор ввів можливість отримання ліцензії Національного банку на здійснення валютних операцій (далі – ліцензія) професійними учасниками ринків капіталу, які здійснюють клірингову діяльність центрального контрагента (далі – центральний контрагент).

Щодо змін, внесених до порядку закупівель у період воєнного стану

Міністерство економіки України у зв'язку з внесенням постанови Кабінету Міністрів України від 24 червня 2022 р. № 723 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 14 вересня 2020 р. № 822 та від 28 лютого 2022 р. № 169» (далі – постанова № 723) змін до постанови Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2022 р. № 169 «Деякі питання здійснення оборонних та публічних закупівель товарів, робіт та послуг в умовах воєнного стану» (далі – постанова № 169) повідомляє.

Допомога з часткового безробіття застрахованим особам: рішення Уряду

Набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 21.06.2022 № 702, якою затверджено Порядок надання допомоги з часткового безробіття. Державна служба зайнятості надала роз'яснення щодо порядку, умов та тривалості надання такої допомоги.

Коментарі до матеріалу