Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (16.10.2023 - 20.10.2023)

20.10.2023 94 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

 

Підвищення кваліфікації за субвенцію НУШ: відповідаємо на запитання

Субвенція на НУШ повернулася, а з нею і масове підвищення кваліфікації вчителів. Цьогоріч учителі 5-6 класів, а також 7-х пілотних класів НУШ пройдуть підготовку держкоштом.

Роз`яснення НАДС щодо окремих питань припинення державної служби у разі виходу державного службовця на пенсію

НАДС підготовлено роз`яснення щодо окремих питань припинення державної служби у разі виходу державного службовця на пенсію та продовження строку перебування на державній службі після досягнення державним службовцем 65-річного віку.

Чи враховуються для призначення пенсії дані нотаріально завіреної копії трудової книжки?

Документи про стаж (зокрема, трудова книжка), вік та заробітну плату для призначення пенсії подаються тільки в оригіналах (п. 2.23 постанови правління Пенсійного фонду від 25.11.2005 № 22-1 «Про затвердження Порядку подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування»).

Умови, за яких роботодавець може звільнити працівника через неможливість забезпечити його роботою внаслідок бойових дій

Роботодавець може звільнити працівника за своєю ініціативою, якщо не може забезпечити його роботою, що безпосередньо пов’язано з повним знищенням виробничих, організаційних та технічних умов, засобів виробництва або його майна внаслідок бойових дій. Таке знищення чи відсутність умов має бути безпосереднім наслідком бойових дій. Такого висновку дійшов Касаційний цивільний суд у складі Верховного Суду в постанові від 27 вересня 2023 року
 

Бюджет. Новини законодавства

 

Уряд затвердив Порядок створення резерву працівників сфери охорони здоров’я для роботи на деокупованих територіях

Затверджений Порядок визначає механізм створення такого резерву та ведення інформаційної (автоматизованої) системи.

В Україні запрацює пілотний проект з проведення масової оцінки земель

Уряд прийняв постанову № 1078 «Деякі питання реалізації пілотного проекту щодо проведення масової оцінки земель». Документ розроблено Міністерством аграрної політики та продовольства України.Документ розроблено Міністерством аграрної політики та продовольства України.

Доопрацювання та підготовка до другого читання законопроекту щодо впровадження єдиних підходів в оплаті праці державних службовців на основі класифікації посад

Під час засідання предметом обговорення були поправки за №№1-31, подані народними депутатами для підготовки законопроекту (реєстр. №8222) до другого читання.

Комітет з питань бюджету рекомендував Проект Закону про Державний бюджет України на 2024 рік (№10000) до першого читання

Про це повідомила Голова Комітету з питань бюджету Роксолана Підласа.

Уряд удосконалив процедуру перетину кордону водіями вантажівок та автобусів

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури ініціювало зміни до правил перетинання державного кордону для водіїв вантажного та пасажирського транспорту, що виконують тривалі поїздки. Тепер перевізники зможуть реєструвати на один виїзд вантажівки до двох водіїв, автобуса – до трьох. Відповідне рішення було ухвалено під час засідання Уряду.
 

Коментарі до матеріалу