Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (15.01.2024 - 19.01.2024)

19.01.2024 86 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

 

Як провести коригування сум ЄСВ у зв’язку з виправленням помилок

Згідно з п. 5 розд. V Порядку № 4 після закінчення строку подання Розрахунку з типом «Звітний» та/або «Звітний новий» подається Розрахунок з типом «Уточнюючий». Уточнюючий Розрахунок може подаватися як за звітний період, так і за попередні періоди. 

Новий механізм зарахування ПДФО: розрахунок впливу змін на розвиток громад

Механізм зарахування податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) є вкрай актуальною темою для громад, адже саме цей податок формує значну частину доходів місцевих бюджетів. У відповідь на запити від територіальних громад та їх асоціацій Міністерство винесло тему визначення механізму зарахування ПДФО на засідання експертної групи з питань фінансової спроможності при секторальній робочій групі «Децентралізація і регіональна політика».

Мінсоцполітики: щодо оформлення та/або переоформлення бронювання військовозобов’язаних

Пропонуємо Генеральному штабу Збройних Сил України скоординувати роботу ТЦК та СП щодо використання в роботі зазначених рекомендацій стосовно порядку оформлення та/або переоформлення бронювання військовозобов’язаних.

Мінсоцполітики: щодо обчислення індексу споживчих цін для індексації грошових доходів населення

Директорат стратегічного планування, координації політики та євроінтеграції Міністерства соціальної політики в межах компетенції розглянув Ваше звернення від 11.12.2023, а також звернення від 12.12.2023, яке надійшло від Мінекономіки листом від 13.12.2023 № 4707-05/68356-03, та повідомляє.

НАДС: як розрахувати тривалість відпустки держслужбовця за останній відпрацьований робочий рік

З документом можна ознайомитися за лінком - http://surl.li/pjfcy.

 

Бюджет. Новини законодавства

 

В Україні модернізують Реєстр військовозобов'язаних, мобілізованих і резервістів

Парламент 249 голосами «За» підтримав законопроєкт № 10062 про модернізацію електронного реєстру військового обліку.

Парламент ухвалив за основу законопроект, який повертає ОМС право замовляти ремонт чи відновлення об’єктів інфраструктури та житлових будинків

Верховна Рада України ухвалила за основу законопроект №10202, який розширює повноваження виконавчих органів сільських, селищних, міських рад у галузі будівництва та створює правові механізми для делегування (передачі) права на вчинення дій (заходів) замовника будівництва, визначених законодавством, на підставі та у межах встановлених договором доручення.

НАДС формує і реалізує державну політику у сфері служби в ОМС

Під час засідання Уряду, внесено зміни до Положення про Національне агентство України з питань державної служби з метою приведення його у відповідність до Закону України від 02.05.2023 N 3077-IX «Про службу в органах місцевого самоврядування».

Мінекономіки затвердило зміни № 13 до Національного класифікатора ДК 003:2010

Мінекономіки наказом від 16.01.2024 № 1410затвердило зміни № 13 до Національного класифікатора ДК 003:2010 «Класифікатор професій». 

Коментарі до матеріалу