Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (07.08.2023 - 11.08.2023)

11.08.2023 60 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

 

Які відпустки надаються вагітним жінкам і працівникам із дітьми?

Під час відпустки мати, батько або інші особи можуть працювати неповний робочий час або вдома. Вони також можуть у будь-який момент перервати відпустку і вийти на робоче місце.

Аудит трудових книжок перед скануванням. Інформуємо онлайн

Необхідно звернути увагу, щоб всі записи були виконані охайно, будь-які закреслення чи виправлення в трудовій книжці робити заборонено.

Держаудитслужба перевіряє використання бюджетних коштів, спрямованих на відновлення

Використання бюджетних коштів на відновлення має відбуватись прозоро та чесно, а люди якнайшвидше мають повернутись у свої домівки.

Робота уповноваженої особи під час відпустки

Традиційно в сезон відпусток у уповноваженої особи виникає питання щодо роботи в електронній системі закупівель під час відпустки.

Чи можна відкликати працівника із відпустки без збереження заробітної плати?

Ні не можна. Ст. 79 КЗпП України та ст. 12 Закону України «Про відпустки» встановлено, що відкликати працівника з відпустки можна лише тоді, коли йому надано щорічну відпустку.
 

Бюджет. Новини законодавства

 

Уряд удосконалив механізм внесення відомостей про адресу місця проживання на ТОТ або територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії 

Ухвалене Кабміном рішення врегульовує особливості декларування/реєстрації місця проживання осіб з адресою проживання на територіях, де ведуться бойові дії, або територіях, тимчасово окупованих рф. 

Кабмін ухвалив постанову про розроблення та погодження паспортів безпеки на об’єкти критичної інфраструктури

Кабінет Міністрів України затвердив порядок розроблення та погодження паспортів безпеки на об’єкти критичної інфраструктури (далі – ОКІ) для забезпечення захисту від можливих загроз та запобігання їх виникнення.

Уряд схвалив два законопроекти з питань антикорупційної політики, розроблені Мін’юстом, без дотримання Регламенту та погодження з НАЗК

Національне   агентство   направило  відповідне   звернення   до   Уряду   щодо недопущення таких ситуацій у майбутньому та необхідності забезпечення ефективного та послідовного формування державної антикорупційної політики.
 

Коментарі до матеріалу