Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (06.06.2022-10.06.2022)

10.06.2022 43 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

Медичні огляди під час воєнного стану. Проводити чи ні?

Введення в Україні військового стану не спричинило внесення змін до нормативно-правових актів або інших розпорядчих документів, на підставі яких роботодавець може перенести термін проведення медичного огляду працівників або допустити до роботи працівника, який не пройшов медогляд.

Віддалена робота та організація трудових відносин

Законом України «Про організацію трудових відносин в умовах військового стану» визначено особливості трудових відносин працівників усіх підприємств, установ, організацій в Україні незалежно від форми власності, виду діяльності та галузевої належності, а також осіб, які працюють за трудовим договором з фізичними особами, період дії військового стану, запровадженого відповідно до Закону України «Про правовий режим військового стану».

Чи виплачується педагогічним працівникам матеріальна допомога на оздоровлення під час воєнного стану?

Статтею 57 Закону України "Про освіту" передбачено, що держава забезпечує педагогічним та науково-педагогічним працівникам, зокрема, виплату допомоги на оздоровлення у розмірі місячного посадового окладу (ставки заробітної плати) у разі надання щорічної відпустки.

Щодо відпусток під час дії воєнного стану

Інспектором праці Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці Фольварчуком Федором Миколайовичем було проведено консультування працівника щодо його бажання оформити на підприємстві, що здійснює діяльність у комунальній сфері, відпустки за попередні роки та не надання керівництвом підприємства йому відпусток за попередні роки сумарний строк яких перевищує 24 календарні дні.

Роз'яснення щодо застосування штрафних санкцій за несвоєчасну реєстрацію ПН/РК, складених за період 01-31 травня 2022 року

Законом України від 12 травня 2022 року № 2260-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії військового, надзвичайного стану» (далі – Закон № 2260), який набрав чинності 27.05.2022 (з дня, наступного за днем ​​його опублікування), внесено зміни, зокрема до підпункту 69.1 пункту 69 підрозділу 10 розділу ХХ Податкового кодексу України (далі – Кодекс), та доповнено підпунктом 69.11.

Бюджет. Новини законодавства

Закон України №2260: звільнення від відповідальності платників у період дії воєнного стану в Україні

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області повідомляє про тимчасове, на період до припинення або скасування військового стану на території України стягнення податків та зборів здійснюється з урахуванням особливостей, визначених у п. 69 підрозділу 10 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 м. № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ).

Профспілка закликає народних депутатів не голосувати за проект №5371

Голова ПМГУ Олександр Рябко звернувся до Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука про прийнятий ВРУ у першому читанні 12 травня ц.р. законопроекту №5371 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого та середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність».

Кабмін скасував список спеціальностей, за якими жінки можуть взяти на військовий облік

Кабінет Міністрів скасував список спеціальностей, за якими жінки можуть взяти на військовий облік. Як повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у своєму телеграм-каналі, відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду у п'ятницю.

Періоди простою державного службовця або перебування у відпустці без збереження зарплати протягом воєнного стану зараховуються до стажу

Періоди простою державного службовця або перебування у відпустці без збереження зарплати протягом воєнного стану ЗАЧИТАЮТЬСЯ до СТАЖУ державної служби, що дає право на встановлення надбавки за вислугу років, надання додаткової оплачуваної відпустки.

Завершено обговорення законопроекту з оптимізації трудових відносин на період воєнного стану

За словами Наталії Алюшиної, при доопрацюванні законопроекту одним із застережень, що висловлюються представниками НАГС та соціальних партнерів, був ризик використання інструменту припинення дії трудового договору як способу покарання. Зокрема йдеться про можливі усунення від виконання обов'язків за посадою.

Коментарі до матеріалу