Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (04.12.2023 - 08.12.2023)

08.12.2023 55 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

 

Порядок оподаткування ПДВ новорічних подарунків та квитків на новорічно-різдвяні заходи для дітей

Звільняються від оподаткування податком на додану вартість операції з продажу виробничими та торговими підприємствами дитячих святкових подарунків, а також квитків на новорічно-різдвяні заходи для дітей, що закуповуються за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, профспілкових комітетів підприємств та організацій, інших неприбуткових організацій.

Чи можуть працівники скористатися щорічною відпусткою до настання шестимісячного терміну безперервної роботи?

Більш детально за посиланням:У рамках інформаційної кампанії «Трудовий договір: твій пасок безпеки у світі праці» посадовці управління інспекційної діяльності у Запорізькій області нагадали працівникам торгівлі про ризики незадекларованої праці: відсутність права на виплату лікарняних, пенсію, соціальне страхування, а також неможливість захистити себе від неправомірних дій роботодавця.

Про оплату праці за сумісництвом

Головне управління ДПС в Житомирській області інформує, що відповідно до ст. 43 Конституції України кожен має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується.

Оплата праці у держорганах-2024: суть реформи від заступника Міністра фінансів

З 1 січня 2024 року в Україні, як і очікують від нас міжнародні партнери, буде реалізовано реформу оплати праці державних службовців на основі грейдів.

Чому в кабінеті роботодавця не формується довідка ОК-7 і відображається повідомлення про відсутність працівника?

Надання страхувальнику інформації з реєстру застрахованих осіб передбачає особисте звернення повноваженої особи страхувальника до Пенсійного фонду.

.
 

Бюджет. Новини законодавства

 

Результати засідання Комітету з питань економічного розвитку

За результатами обговорення члени Комітету ухвалили рішення внести проект Закону України про внесення зміни до статті 2 Закону України «Про публічні закупівлі» щодо врегулювання окремих питань у зв’язку з припиненням Фонду соціального страхування України (реєстр. №9633) на розгляд Верховної Ради, рекомендувати включити його до порядку денного сесії Верховної Ради України та за результатами розгляду у першому читанні прийняти за основу та в цілому.

Цифровізуємо військово-лікарську комісію: учасники процесу можуть обмінюватися документами онлайн

Відтепер медичні заклади можуть обмінюватися документами з військовими частинами й територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки через систему електронного документообігу. Це значно спростить та пришвидшить процес проходження військово-лікарської комісії для захисниць і захисників.

Уряд ухвалив рішення щодо Реєстру збитків

Кабінет Міністрів підтримав розроблені Мін’юстом постанову та розпорядження, що стосуються Реєстру збитків. Про це повідомила заступник Міністра юстиції України Ірина Мудра.

Уряд вніс зміни в постанови щодо реформування процедури відбору Наглядових Рад державних підприємств та відбору їх керівників

Кабінет Міністрів підтримав розроблені Мін’юстом постанову та розпорядження, що стосуються Реєстру збитків. Про це повідомила заступник Міністра юстиції України Ірина Мудра.

Відновлюється доступ до інформації про учасників ринку небанківських фінансових послуг

Національний банк України відновлює доступ до даних з окремих реєстрів і переліків учасників ринків небанківських фінансових послуг, що був обмежений у березні 2022 року у зв’язку із запровадженням в Україні воєнного стану.

Коментарі до матеріалу