Закупівля фруктів та овочів з урахуванням сезонних коливань ціни
Кожного року щонайменше двічі на рік у багатьох замовників виникають запитання, як правильно закупити сезонні овочі та фрукти. А після проведення закупівлі та укладення договорів запитання не зникають, а з’являються нові, адже ціни весь час коливаються. Як діяти в таких ситуаціях та на що слід зважати, ви дізнаєтеся із цієї статті.
Насамперед розглянемо, як визначити предмет закупівлі для сезонних овочів і фруктів.
Нагадаємо, відповідно до абзацу другого п. 1 розд. ІІ Порядку визначення предмета закупівлі, затвердженого наказом Мінекономрозвитку від 17.03.16 р. № 454, предмет закупівлі товарів і послуг визначається замовником згідно з п. 17 ч. 1 ст. 1 Закону від 25.12.15 р. № 922-VIII «Про публічні закупівлі» (далі – Закон № 922) та на основі Національного класифікатора ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник», затвердженого наказом Мінекономрозвитку і торгівлі від 23.12.15 р. № 1749 (далі – ДК 021:2015), за показником четвертої цифри основного словника із зазначенням у дужках конкретної назви послуги.
Тож звернемося до ДК 021:2015. Нам потрібен перший розділ – «Сільськогосподарська, фермерська продукція, продукція рибальства, лісівництва та супутня продукція». У цьому розділі є група 03200000-3 «Зернові культури, картопля, овочі, фрукти та горіхи», яка містить клас 03220000-9 «Овочі, фрукти та горіхи». Це і є наш предмет закупівлі. Залежно від того, які саме овочі та фрукти необхідно закупити, замовник у дужках зазначає конкретну назву предмета закупівлі. Так, у класі 03220000-9 під відповідними цифровими кодами, зокрема, розміщено:
03221320-5
Салат листковий
Повна версія доступна тільки передплатникам
Підпишіться на онлайн сервіси для бухгалтерів та кадровиків Uteka. Отримайте повний доступ бібліотеки безпечних рішень, які роблять вашу роботу ефективнішою.
Що входить в передплату?
і приклади
доступу
питання експерту
оновлення
матеріалів
матеріалів c 2015 року