Підписуйся на інформаційну страховку бухгалтера
Підписатися

Випуск: Головні бухгалтерські новини тижня (26-30.04.2021)

05.05.2021 112 0 0

Зміни в законодавстві з 26-30 квітня 2021 року

Важливі роз’яснення держорганів на 30 квітня 2021 року

Документи, що набрали чинності з 26-30 квітня 2021 року

Про треба знати на цьому тижні?

Підписано Закон щодо тимчасового спрощення митного оформлення авто

У документі вказано, що нова формула оподаткування розповсюджується на автомобілі, які ввезені фізичними особами на митну територію України в період до 31 грудня 2020 року і знаходяться в митних режимах тимчасового ввезення або транзиту. Нова формула буде дійсною протягом 180 днів від дня набуття законом чинності.

Скасовуються вимоги щодо цільового використання земель сільгосппризначення

Реформування системи управління у сфері земельних відносин та зняття штучних обмежень господарської діяльності для спрощення доступу до земельних ресурсів населення та бізнесу.

Колізію виправлено: закон про відновлення виплати лікарняних підписано Президентом

Документ повертає людям право на отримання матеріальної допомоги з Фонду соціального страхування України у період тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов’язаної з нещасним випадком на виробництві (так званих лікарняних).

Підприємці зможуть надавати готельні послуги

Законом розширено коло суб’єктів надання готельних послуг за рахунок включення фізичних осіб-підприємців.

Важливо:

Новий вид оплачуваної відпустки та «декрет» для батька

Згідно зі змінами доповнюється КЗпП та Закон від 15.11.96 р. № 504/96-ВР «Про відпустки» (далі – Закон № 504) новим видом відпустки – відпусткою при народженні дитини тривалістю до 14 календарних днів, що оплачується за кошти роботодавця.

Звітність з ПДВ: останні зміни

Подання податкової декларації з ПДВ за формою, яка враховує зміни, внесені Наказом № 131, вперше здійснювалось за звітний період березень 2021 року.

З 1 травня послаблять суворі карантині обмеження у Києві

У Києві з суботи, 1 травня, послаблять суворі обмеження. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу.

Актуально:

Які підстави для перевірки платника ЄСВ при його закритті?

Однією з підстав, яка надає контролюючому органу право на проведення документальної позапланової перевірки, може бути, припинення юридичної особи або підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця.

ФОП і працівники вже отримують «на руки» 8 000 грн.

Станом на 28 квітня понад 300 тис. підприємців та найманих працівників, діяльність яких була призупинена через посилення карантинних обмежень, вже подали заявки на отримання допомоги від держави у розмірі 8 тисяч гривень. Крім того, перші виплати вже спрямовані на рахунки заявників.

«Стажування» чи випробувальний строк: як правильно оформити працівника?

При укладенні трудового договору може бути обумовлене угодою сторін випробування з метою перевірки відповідності працівника роботі, яка йому доручається. Умова про випробування повинна бути застережена в наказі (розпорядженні) про прийняття на роботу.

Читайте нове:

Коментарі до матеріалу

Кращі матеріали