Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Зміни в законодавстві (29.08.2022-02.09.2022)

02.09.2022 28 0 0

 

Щодо додаткових підстав звільнення з військової служби під час військового стану

Комітет Верховної Ради України з питань молоді та спорту рекомендував Верховній Раді України прийняти за основу проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про військовий обов'язок та військову службу» щодо додаткових підстав звільнення з військової служби під час військового стану, (реєстр. №7678) , поданий народним депутатом України Гончаренком О.О. та інших народних депутатів України.

Підписано Угоду про інформаційне співробітництво між ДПС та Рахунковою палатою

В.о. Голови ДПС Тетяна Кирієнко та Голова Рахункової палати Валерій Пацкан підписали Угоду про інформаційне співробітництво. Цим документом визначено механізми обміну інформацією між ДПС та Рахунковою палатою в електронному форматі.

Держенергоефективності розробило законопроекти для стимулювання використання біопалива

В результаті будуть створені сприятливі умови для заміщення споживання газу, використання місцевих видів палива для генерації теплової енергії, що на 10% дешевше для населення та бюджетних установ, створення кластерів з біоенергетики та нових робочих місць на суміжних ринках.

Комітет з питань аграрної політики рекомендує ухвалити Закон, який спрощує процес реєстрації сортів рослин

30 серпня 2022 р. відбулося засідання Комітету з питань аграрної та земельної політики, на якому Комітет рекомендував Верховній Раді України прийняти в цілому як Закон законопроект про внесення змін до законів України «Про охорону прав на сорти рослин» та «Про насіння та посадковий матеріал» .

Кандидатський статус надає додаткові можливості для трансформації України

Про це глава Комітету з питань інтеграції України до ЄС заявила під час панельної дискусії "Звільнити Україну: що потрібно для цього зробити?" Дискусія відбулася у рамках «Форуму 2000», який цього року присвячено Україні.

 

Коментарі до матеріалу