Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Зміни в законодавстві (21.11.2022-25.11.2022)

25.11.2022 34 0 0

Зеленський схвалив держбюджет-2023

Президент Володимир Зеленський підписав закон про державний бюджет на 2023 рік. Про це свідчать дані законопроекту на сайті Верховної Ради, передають Українські Новини.

Яким для місцевого самоврядування буде Державний бюджет 2023 – Президент підписав закон (+інфографіка)

У 2023 році продовжено норму щодо зарахування збільшеного нормативу ПДФО до бюджетів сільських, селищних, міських територіальних громад на рівні 64% за рахунок зменшення нормативу зарахування ПДФО до державного бюджету (21%).

Оновлено процедуру приватизації майна

Президент підписав Закон від 03.11.2022 № 2719-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо приватизації державного і комунального майна, яке перебуває у податковій заставі, та забезпечення адміністрування погашення податкового боргу" (законопроєкт № 8045). 24 листопада його опубліковано в "Голосі України". Цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування. Закон почав діяти з 25 листопада 2022 року.

Уряд схвалив законопроект щодо впровадження єдиних підходів в оплаті праці держслужбовців на основі класифікації посад

22 листопада 2022 р. на черговому засіданні Уряд схвалив проект Закону України «Про внесення змін до Закону України “Про державну службу” щодо впровадження єдиних підходів в оплаті праці державних службовців на основі класифікації посад».

Уряд удосконалив механізм розроблення містобудівної документації на місцевому рівні

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку розроблення, оновлення, внесення змін та затвердження містобудівної документації, які удосконалюють механізм розроблення комплексних планів просторового розвитку територій територіальних громад, генеральних планів населених пунктів та детальних планів територій. Відповідна постанова вже опублікована на сайті Уряду.

Коментарі до матеріалу