Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Зміни у законодавстві (20.06.2022 - 24.06.2022)

24.06.2022 57 0 0

 

Огляд законопроекту №7406 про підтримку роботодавців та працівників в умовах воєнного стану

Основною метою законопроекту є зниження податкового навантаження на заробітну плату та надання суттєвої підтримки роботодавцям та працівникам у воєнний час для сприяння відновленню економіки, збільшенню зайнятості населення, зменшенню безробіття, виведенню економіки з тіні в частині оплати праці, покращенню соціально-економічної ситуації, збільшенню надходжень у місцевих бюджетів та Пенсійного фонду України (у середній перспективі) та посилення партнерства держави та бізнесу.

Парламент врегулював окремі питання освітньої діяльності в умовах воєнного стану

У Верховній Раді України 19 червня 2022 року 313 голосами народних депутатів проголосовано закон «Про внесення змін до деяких законів України у сфері освіти щодо врегулювання окремих питань освітньої діяльності в умовах військового стану» № 2315-ІХ, яким доповнено «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про повну загальну середню освіту».

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект №7451 про приватизацію

Верховна Рада України ухвалила у першому читанні законопроект №7451 «Про внесення змін до Закону України «Про приватизацію державного та комунального майна» та інші законодавчі акти України щодо сприяння процесам релокації під час воєнного стану та економічного відновлення держави».

Уряд спростив механізм здійснення операцій з управління бюджетними коштами

17 червня Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2022 р. № 252, якою дозволив керівникам місцевих фінансових органів затверджувати розпорядження про виділення коштів загального фонду на територіях, які після 24 лютого 2022 року є тимчасово непідконтрольними, тимчасово окупованими чи ведуться бойові дії.

У першому читанні ухвалено законопроект про розвиток мережі цивільних укриттів

Верховна Рада України ухвалила у першому читанні законопроект №7398 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення вимог цивільного захисту під час планування та забудови територій. Про це повідомив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

 

Коментарі до матеріалу