Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Зміни в законодавстві (19.12.2022-23.12.2022)

23.12.2022 126 0 0

Уряд вніс зміни до Порядку казначейського обслуговування в умовах воєнного стану

23 грудня Уряд ухвалив зміни до Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 9 червня 2021 р. № 590.

Президент підписав Закон: військовослужбовцям дозволили йти у відпустку під час воєнного стану

Президент підписав Закон України "Про внесення зміни до пункту 18 статті 10-1 Закону України "Про соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" щодо надання військовослужбовцям відпусток під час дії військового стану". Відповідно до Закону 2822-IX (законопроект № 8081 від 28.09.2022 року), у особливий період під час дії військового стану військовослужбовцям можуть надаватися частина щорічної основної відпустки, а також відпустка за сімейними обставинами та з інших поважних причин із збереженням грошового забезпечення. Кожна із зазначених відпусток може бути надана тривалістю не більше 10 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше двох діб в один кінець.

Зміни, необхідні для ефективного функціонування систем нотаріату та держреєстрації в умовах воєнного стану – Уряд ухвалив відповідну постанову

З метою удосконалення механізмів правового регулювання діяльності та контролю у сфері державної реєстрації прав на нерухоме майно, бізнесу та нотаріату в умовах військового стану Кабінет Міністрів України ухвалив Постанову «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України у сферах нотаріату та державної реєстрації».

Коментарі до матеріалу