Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Зміни в законодавстві (17.04.2023 - 21.04.2023)

21.04.2023 33 0 0

Набув чинності Закон України про внесення змін до деяких законодавчих актів України, який стосується процедур банкрутства

Проект Закону України про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства (реєстр. №4409), з опрацювання якого Комітет з питань економічного розвитку було визначено головним, розроблено для досягнення стратегічної мети входження України до провідної двадцятки країн світу за умовами ведення бізнесу.

Кабмін змінив порядок проведення ревізій

Зміни до порядку проведення такого заходу державного фінансового контролю, як інспектування (ревізії), стали одним з етапів реформування Держаудитслужби. Ці кроки мають на меті покращення ефективності фінансового контролю та зменшення можливості корупційних ризиків.

 Уряд розширив перелік пріоритетних видатків для забезпечення функціонування місцевих громад

18 квітня на засіданні Уряду прийнято постанову Кабінету Міністрів України, якою розширено перелік пріоритетних видатків, за якими здійснюються платежі казначейством та його територіальними органами в особливому режимі в умовах воєнного стану.

Уряд врегулював питання призначення допомоги при народженні дитини батькам, які через війну виїхали за кордон

Відтепер батьки, у яких з’явився малюк під час їхнього тимчасового перебування за межами України, можуть дистанційно подати документи на призначення допомоги при народженні дитини.

Затверджено Постанову про внесення змін до Порядку обліку пожеж та їх наслідків

Постановою №313 від 07 квітня 2023 р. КМУ затверджено зміни до Порядку обліку пожеж та їх наслідків.
 

Коментарі до матеріалу