Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Зміни в законодавстві (15.08.2022-19.08.2022)

19.08.2022 29 0 0

Верховна Рада України підтримала низку законопроектів, ініційованих МВС

Верховна Рада України на пленарному засіданні в першому читанні прийняла три проекти законів та один — у другому читанні, як закон. Про це повідомив заступник Міністра внутрішніх справ України Богдан Драп’ятий.

Верховна Рада України прийняла закон, який значно пришвидшить закупівлі критично важливих товарів та послуг

Верховна Рада України 16 серпня 2022 року прийняла Закон України про внесення змін до Закону України "Про публічні закупівлі" та інших законів України щодо здійснення оборонних та публічних закупівель на період дії правового режиму воєнного стану (реєстр. №7163), який було підтримано  Комітетом з питань економічного розвитку.

МОН пропонує для громадського обговорення проєкт плану відновлення України в частині освіти і науки

На виконання пункту 7 Положення про Національну раду з відновлення України від наслідків війни, затвердженого Указом Президента України від 21 квітня 2022 р. № 266/2022 утворено робочу групу з питань освіти і науки при Національній раді з відновлення України від наслідків війни, якою напрацьовано пропозиції щодо пріоритетних реформ, ініціатив, проєктів нормативно-правових актів, прийняття та реалізація яких є необхідними у воєнний і післявоєнний періоди, та підготовлено проєкт Плану відновлення України (освіта і наука).

Рада погодила створення ІТ-платформи для користувачів Держстату - що стане можливим

Верховна Рада ухвалила закон про офіційну статистику, який передбачає створення ІТ-платформи, на якій можна буде завантажити, отримати і розповсюдити якісні дані. Як передає Укрінформ, про це повідомив віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у Телеграмі.

Урядом  скасовуються нормативні акти, що обмежували сумісництво в державному секторі

З  19.07.2022 р. було оновлено статтю 1021 КЗпП,відтепер вона не  містить норму, за якою умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ, організацій визначаються Кабінетом Міністрів України. Зміни внесені Законом України № 2352-IX від 01.07.2022 р. «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин».

Коментарі до матеріалу