Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Зміни в законодавстві (11.09.2023 - 15.09.2023)

15.09.2023 33 0 0

Уряд схвалив зміни до Бюджетного кодексу для фінансування сектору безпеки і оборони та розвитку оборонно-промислового комплексу

Кабінет Міністрів України схвалив проект Закону України «Про внесення змін до розділу VI Бюджетного кодексу України щодо забезпечення підтримки обороноздатності держави та розвитку оборонно-промислового комплексу України».

Кабмін затвердив порядок формування тарифу на управління з побутовими відходами

Затверджено, на виконання ЗУ «Про управління відходами», Порядок формування середнозваженого тарифу на послугу з управління побутовими відходами, а також тарифів на збирання, перевезення, відновлення та видалення побутових відходів

«Нафтогаз України» буде постачальником «останньої надії» на період  воєнного стану

Згідно із розпорядженням КМУ від 12 вересня 2023 р. № 793-р на період воєнного стану та протягом шести місяців після його припинення або скасування товариство з обмеженою відповідальністю “Газопостачальна компанія “Нафтогаз України” визначено постачальником “останньої надії” без проведення конкурсу.

Внесено зміни до положення про Національне агентство України з питань державної служби

12 вересня рішенням Уряду було внесено зміни до Положення про Національне агентство України з питань державної служби. Про це повідомили в НАДС.

Національний банк України знизив облікову ставку до 20%

Правління Національного банку ухвалило рішення знизити облікову ставку з 22% до 20% із 15 вересня 2023 року. Подальше сповільнення інфляції та спроможність НБУ забезпечувати курсову стійкість дають змогу продовжити цикл зниження ставки за збереження достатньої привабливості гривневих заощаджень. Такий крок підтримає відновлення економіки та водночас не створюватиме загроз для макрофінансової стабільності. 

Коментарі до матеріалу