Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Зміни в законодавстві (06.11.2023 - 10.11.2023)

10.11.2023 18 0 0

Верховна Рада України прийняла Закон про Державний бюджет України на 2024 рік

Верховна Рада України 9 листопада прийняла у другому читанні і в цілому проект Закону про Державний бюджет України на 2024 рік (реєстр. №10000).

Верховна Рада ухвалила законопроект № 9111 про гуманітарну допомогу

Верховна Рада ухвалила законопроект № 9111 про гуманітарну допомогу. Міністерство соціальної політики як активний учасник роботи над законопроектом вітає та дякує за це рішення, адже законопроект містить низку важливих норм.

Парламент підтримав пропозицію перенаправити ПДФО з військових на розвиток вітчизняного оборонно-промислового комплексу

Сьогодні, 8 листопада, Парламент підтримав у другому читанні та в цілому проект Закону України  «Про внесення змін до розділу VI Бюджетного кодексу України щодо забезпечення підтримки обороноздатності держави та розвитку оборонно-промислового комплексу України».

Уряд затвердив порядок моніторингу об’єктів оброблення відходів

Уряд затвердив порядок моніторингу об’єктів оброблення відходів. Такий моніторинг здійснюватимуть українські підприємства за аналогією з європейськими, щоб визначати вплив своїх сміттєобробних об’єктів на довкілля та вживати заходів для його зменшення. Зокрема, вимірюватимуть показники стану повітря, підземних та поверхневих вод, ґрунту, шумового забруднення тощо. Зібрану інформацію надаватимуть державі для прийняття управлінських рішень.

Уряд підтримав постанову щодо можливості надання згоди на виїзд дитини засобами порталу Дія

Кабінет Міністрів України схвалив постанову щодо спрощення процедури надання дозволу на виїзд дитини за межі України. Відповідно до нововведень буде реалізована можливість надання згоди одного з батьків на тимчасовий виїзд за межі України дитини в супроводі другого з батьків з використанням мобільного додатка Порталу Дія та накладанням на відповідну заяву кваліфікованого електронного підпису «Дія. Підпис» («Дія ID»).

Коментарі до матеріалу