Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Зміни в законодавстві (06.02.2023 - 10.02.2023)

10.02.2023 36 0 0

Денис Малюська: Уряд схвалив зміни до законодавства, які дозволять позбавляти державних нагород підсанкційних осіб

На сьогодні в Україні все ще існує правова колізія між нормами Закону «Про санкції» та Закону «Про державні нагороди». Першим з них передбачено, що позбавлення держнагород чи інших форм відзначення є одним із обмежувальних заходів (санкцій), що застосовується за рішенням РНБО України, яке вводиться в дію відповідним Указом Президента України. Другим же законом визначено, що позбавити особу держнагород можна лише у разі засудження нагородженого за тяжкий злочин за поданням суду.

Верховна Рада України ухвалила у першому читанні зміни до Державного бюджету на 2023 рік

Верховна Рада прийняла у першому читанні проект Закону "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2023 рік" (№8399). Відповідні зміни підтримали 266 народних депутатів.

ВРУ прийняла законопроект щодо запровадження прозорості в оборонних закупівлях

Верховна Рада України прийняла у першому читанні за основу проект Закону про внесення змін до Закону України "Про оборонні закупівлі" щодо запровадження прозорості в оборонних закупівлях (крім відомостей про закупівлі товарів, робіт і послуг оборонного призначення, що становлять державну таємницю) із забезпеченням захищеності державних замовників від воєнних загроз на період дії правового режиму воєнного стану в Україні (реєстр. №8381).

Про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом

Особливості призову на строкову військову службу під час дії воєнного стану

Уряд вніс зміни до Порядку ведення Державного земельного кадастру

Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про внесення змін до Порядку ведення Державного земельного кадастру».
 

Коментарі до матеріалу