Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (31.07.2023 - 04.08.2023)

04.08.2023 60 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

 

Про збільшення норми тривалості робочого часу до 60 годин на тиждень. Правові норми на які слід звернути увагу

Відповідно до частини першої статті 6 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від  15 березня 2022 року № 2136-IX (далі Закон 2136) нормальна тривалість робочого часу у період дії воєнного стану може бути збільшена до 60 годин на тиждень для працівників, зайнятих на об’єктах критичної інфраструктури (в оборонній сфері, сфері забезпечення життєдіяльності населення тощо).

Про розрахунок компенсації за невикористані дні щорічної основної відпустки

Питання надання відпустки і розрахунку заробітної плати за період відпустки та компенсації за невикористані дні відпустки  під час дії воєнного стану регулюється  законодавчими і нормативно- правовими актами України, а саме:

Щодо заокруглення суми ЄСВ при заповненні об'єднаного звіту: роз'яснення ДПСУ

Трудовий договір, укладений на невизначений строк, може бути розірваний роботодавцем у випадку змін в організації виробництва і праці, в тому числі скорочення чисельності або штату працівників, відповідно до пункту 1 статті 40 КЗпП України.

Усі закупівлі, які не стосуються озброєння та військової техніки, знову проводитимуться у системі Prozorro

Найближчим часом політика щодо закупівель буде змінена. В першу чергу це буде стосуватись потреб безпеки й оборони. Адже виконання українськими компаніями оборонних замовлень сприяє розвитку економіки. 

Поради для фахівців з питань управління персоналом

Публічний службовець сьогодні має володіти значною кількістю навичок та компетентностей щоб бути ефективним на своєму робочому місці. Ситуація в країні змінюється і службовці мають швидко реагувати та адаптуватися до таких змін. Часто це досить стресовий процес, адже організаційна культура органу може тяжіти до консервативного стилю керівництва, а саме від цього й залежить, як працівники сприйматимуть зміни. 
 

Бюджет. Новини законодавства

 

Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроект про реформу оплати праці державних службовців

Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про державну службу» щодо впровадження єдиних підходів в оплаті праці державних службовців на основі класифікації посад підтримано у першому читанні. «За» проголосував 281 народний депутат.

Порядок вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою: Парламент прийняв в цілому законопроект №8263

28 липня Верховна Рада України ухвалила в другому читанні та в цілому проект Закону №8263 «Про порядок вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою України» (текст законопроекту).

Верховна Рада прийняла за основу законопроект про спрощення митного декларування військової техніки при транскордонному переміщенні

Верховна Рада України у першому читанні прийняла законопроект  «Про внесення змін до Митного кодексу України та інших законів України щодо уніфікації до європейських та північноатлантичних стандартів процедур декларування військової техніки та інших товарів» (реєстраційний № 9402) за основу.

Коментарі до матеріалу