Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (30.05.2022-03.06.2022)

03.06.2022 64 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

Допомога по е-лікарняному тепер можна отримати на підставі витягу

Електронні лікарняні продовжують формуватися і в умовах військового стану, а Фонд соціального страхування України штатно здійснює їхню оплату – з початку війни фінансування лікарняних та страхових виплат не зупинялося ні на день.

Щодо збереження робочого місця за працівником, який отримав тимчасовий захист у країнах ЄС

На «гарячу профспілкову лінію» звертаються з питанням, чи зберігається робоче місце за працівником, який отримав тимчасовий захист у країнах ЄС.

Як громадам враховувати гуманітарну та благодійну допомогу

Представникам органів місцевого самоврядування доводиться вирішувати багато питань, пов'язаних із отриманням та передачею допомоги від міжнародних фондів та донорів. Водночас, виникає потреба у роз'ясненні щодо обліку, прийому та звітності благодійної допомоги.

Використання засобів спецфонду органами місцевого самоврядування: Уряд схвалив законодавчу ініціативу Мінрегіону

Військове вторгнення Росії на територію України позначилося і на надходження до місцевих бюджетів. Аби полегшити громад вирішення першочергових питань, Мінрегіон підготував законодавчі пропозиції, що передбачають можливість передачі коштів із спеціального до загального фонду місцевого бюджету та їх використання за загальновстановленими правилами. Кабінет Міністрів України 31 травня схвалив такі законодавчі пропозиції.

З 2 червня 2022 року поновлюються камеральні та документальні перевірки податкової звітності

Роз'яснюється у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області. Закон України № 2260-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії військового, надзвичайного стану». Цим законом внесено зміни до Податкового кодексу України.


Бюджет. Новини законодавства

Верховна Рада України ухвалила Закон України "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України та інших законодавчих актів України"

Верховна Рада України 31 травня 2022 року ухвалила Закон України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України та інших законодавчих актів України», підготовку та попередній розгляд якого забезпечував Комітет з питань бюджету.

Український бізнес закликає депутатів осучаснити трудове законодавство ухвалити проект №5371 (заява)

Працівники та роботодавці за взаємної згоди зможуть укладати трудові договори, в яких самі визначатимуть більшість умов співпраці, що позбавить необхідності оформлення зайвих десятків паперів та архаїчних штрафів та дозволить збільшити заробітні плати працівникам та встановлювати гнучкі умови праці.

Новації ЗУ №2260: Застосування фінансових санкцій щодо адміністрування ПДВ

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області роз'яснюють, Законом 2260 відновлено обов'язок платників податків, які мають можливість виконувати свої податкові обов'язки, у частині дотримання строків реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування в ЄРПН, подання податкової звітності, сплати податків.

Новації, запроваджені Законом України від 12 травня 2022 р. № 2261-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей визначення рентної плати за користування надрами для видобутку газу природного на період дії військового стану»

Закон передбачає запровадження спеціального механізму стягування рентної плати за користування надрами для видобутку газу природного (далі – Рента) за видобуток, за визначений статтею 257 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) граничний термін, обсяги газу природного (далі – Газ), крім обсягів Газа , які у такому періоді розміщені надрокористувачем у підземному сховищі Газа

Верховна Рада ухвалила Закон про внесення зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо встановлення святкового дня - День Української Державності

Законом (реєстр. №5864) внесено зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України, якими включено до переліку святкових днів День Української Державності, що відзначається щорічно 28 липня.

Коментарі до матеріалу