Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (29.08.2022-02.09.2022)

02.09.2022 70 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

Чи обов'язкове проведення звірки сум нарахування та сплати єдиного внеску?

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області нагадує, що контролюючі органи зобов'язані проводити звірку сум нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) на вимогу платників, зазначених у пунктах 1, 4 та 5 частини 1 ст. . 4 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464).

Нові стандарти діловодства в органах місцевого самоврядування: що змінилося у діях керівника

«Зараз завершується формування нового правового поля щодо організації діловодства в органах місцевого самоврядування. Зміни, що відбуваються, можна охарактеризувати так: саме зараз наш законотворець наводить діловодство в єдиний стандартизований вигляд для всіх органів і місцевого самоврядування, і виконавчої влади. І це дуже важливо, адже правила роботи з документами організація діловодства мають бути єдиними для всіх», - зауважила Олена Тертишна, керівник Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Дніпропетровській області.

Держпраця розглядає скарги про зупинення трудових договорів

26 серпня під головуванням заступника начальника Східного міжрегіонального управління Державної служби України з праць Ганною Зуб проведено нараду з Департаментом освіти та науки Донецької ОДА, Управління освіти Краматорської міської ради, Донецького обласного центру зайнятості, Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області та Головного управління ДПС у Донецької області щодо зупинення трудових договорів.

Повернення сум бюджетного відшкодування: порядок та строки

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області звертає увагу на те, що порядок визначення суми ПДВ, що підлягає відшкодуванню з Державного бюджету України (бюджетному відшкодуванню) та строкам проведення розрахунків, регламентовано ст. 200 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Надомна робота: місце працівника фіксоване та не може бути змінено без погодження з роботодавцем

Надомна робота - це форма організації праці, при якій робота виконується працівником за місцем його проживання або в інших визначених ним приміщеннях, що характеризуються наявністю закріпленої зони, технічних засобів (основних виробничих та невиробничих фондів, інструменту, приладів, інвентарю) або їх сукупності, необхідні для виробництва продукції, надання послуг, виконання робіт чи функцій, передбачених установчими документами, але поза виробничими чи робочими приміщеннями роботодавця.

Бюджет. Новини законодавства

Сім аргументів на користь приватизації або Чому держава та економіка стануть ефективнішими після приватизації державних активів

На думку Ольги Батової, існує сім основних, але не вичерпних, причин чому приватний власник є більш ефективним за державу

Проєкт наказу МФУ «Про затвердження Порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції при сплаті податків, зборів, платежів та сплаті поверненні єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування»

Повідомлення про оприлюднення проєкту наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження Порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції при сплаті (стягненні) податків, зборів, платежів та сплаті (стягненні), поверненні єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування»

Уряд схвалив проект закону про прискорений перегляд інструментів державного регулювання господарської діяльності

Ініціатива передбачає створення Комісії з питань прискореного перегляду інструментів державного регулювання. Її очолить Міністр економіки України, а до складу увійдуть представники ОПУ, Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції, Мін’юсту, Мінфіну, Мінцифри, Мінрегіону, ДРС. Комісія засідатиме щонайменше двічі на місяць.

Розроблено порядок, який встановлює механізм визначення і відшкодування працівникам та роботодавцям грошових сум, втрачених внаслідок агресії проти України

Розроблено порядок, який встановлює механізм визначення і відшкодування працівникам та роботодавцям пов’язаних із трудовими відносинами грошових сум, втрачених внаслідок збройної агресії проти України. При визначенні грошових сум, втрачених внаслідок збройної агресії проти України і належних працівникові до відшкодування, починаючи з 05 години 30 хвилин 24 лютого 2022 року враховуються суми.

Законопроект щодо відновлення системи оформлення прав оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення

25 серпня 2022 року Комітет з питань аграрної та земельної політики рекомендував Верховній Раді прийняти за основу проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо відновлення системи оформлення прав оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення та удосконалення законодавства щодо охорони земель (реєстр. №7636 від 05.08.2022), поданий народними депутатами України Гайду О.В., Нагаєвським А.С., Чорноморовим А.О. та іншими народними депутатами України.

Коментарі до матеріалу