Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (27.11.2023 - 01.12.2023)

01.12.2023 170 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд


З 1 грудня 2023 року реквізит «Призначення платежу» платіжних інструкцій заповнюємо тільки по новому

 У зв’язку з тим, що згідно з Інструкцією НБУ № 163 обов’язкові реквізити платіжної інструкції вже містять реквізити «Код платника» та «Код фактичного платника», то Порядком  № 148 заповнення у реквізиті  «Призначенні платежу» платіжної інструкції зазначених реквізитів не передбачено.

НАДС: Щодо виплати одноразової винагороди держслужбовцю, нагородженого Почесною грамотою КМУ

Частиною третьою статті 13 Закону України від 10 грудня 2015 року № 889-VIII “Про державну службу” (далі – Закон № 889-VIII) визначено, що НАДС забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері державної служби; видає у випадках, встановлених законом, нормативно-правові акти з питань державної служби, надає роз’яснення з питань застосування Закону № 889-VIII та інших нормативно-правових актів у сфері державної служби.

Зміни у публічних закупівлях з 02.11.2023: рекомендації Мінекономіки

Міністерство економіки України як Уповноважений орган, основними функціями якого є надання узагальнених відповідей рекомендаційного характеру щодо застосування законодавства у сфері закупівель та інформування громадськості про політику та правила здійснення публічних закупівель, повідомляє.

Скільки часу працівник може працювати за сумісництвом, та як така робота оплачується?

До Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці звернулась працівниця підприємства за консультацією з питанням щодо можливості, за бажанням, працювати за сумісництвом та оплати такої роботи.

Освітянам – про відпустки без збереження заробітної плати

Посадовці Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці разом із представниками головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області провели інформаційний семінар для працівників освіти Широківської ОТГ Запорізького району.

 

Бюджет. Новини законодавства

 

Уряд у рамках реформи дерегуляції почав перегляд системи державного нагляду та контролю

Урядова Міжвідомча робоча група з дерегуляції у рамках реформи дерегуляції почала перегляд системи державного нагляду та контролю. Перше, профільне установче засідання відбулось 30 листопада 2023 року.

Визначена процедура погодження розміру орендної плати за держмайно

17.11.2023 набрав чинності Порядок погодження Фондом державного майна України розміру плати за оренду державного майна затверджено наказом ФДМУ від 04.09.2023 р. № 1561 (далі — 1561, Порядок № 1561).

Зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих

Мінреінтеграції Наказом від 21 листопада 2023 року № 318 внесло зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією. 

Коментарі до матеріалу