Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (27.03.2023 - 31.03.2023)

31.03.2023 72 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд
 

Чи зобов’язаний працівник при прийнятті на роботу надати військовий квиток?

Підприємства, установи та організації зобов”язані під час прийняття на роботу (навчання) перевіряти наявність військово-облікових документів (у військовозобов’язаних – військових квитків або тимчасових посвідчень, а у призовників – посвідчень про приписку до призовних дільниць).

Держпраці: Про що роботодавець має повідомляти працівника під час виплати заробітної плати

До управління інспекційної діяльності у Запорізькій області звернувся працівник однієї з запорізьких гімназій. Посадовці управління відвідали навчальний заклад, де під час розмови з його керівництвом приділили увагу питанню оплати праці.

ПФУ про обчислення середньої заробітної плати для оплати лікарняних

Згідно із частиною першою статті 3 Закону України від 23.09.99 № 1105-XIV “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” (далі – Закон) соціальне страхування здійснюється за принципами законодавчого визначення умов і порядку здійснення соціального страхування.

Делегування права підпису. Порядок заповнення повідомлення про надання інформації щодо КЕП

Головне управління ДПС в Одеській області нагадує платникам податків, що податкову звітність можна подати до контролюючого органу в електронному вигляді (підпункт «в» пункту 3 статті 49 Податкового кодексу України). 

Щодо подання списків військовозобов'язаних, які пропонуються для бронювання на період мобілізації та на воєнний час

Відповідно до повноважень, визначених статтею 131 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, щодо організації бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час інформуємо.

 

Бюджет. Новини законодавства

 

Мінфіном внесено зміни до Інструкції про порядок нарахування і сплати ЄСВ на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

Мінфін наказом № 71 від 08.02.2023 р. вніс зміни до Інструкції про порядок нарахування і сплати ЄСВ  на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженої наказом Мінфіну № 449 від 20.04.2015.

Мінфін надає роз’яснення про окремі питання документального забезпечення записів у бухгалтерському обліку

Міністерство фінансів України щодо окремих питань документального забезпечення записів у бухгалтерському обліку повідомляє.
 

Коментарі до матеріалу