Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (23.10.2023 - 27.10.2023)

27.10.2023 54 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

 

Заробітна плата та строки її виплати

Заробітна плата – це винагорода, обчислена, як правило, у грошовому виразі, яку роботодавець виплачує працівникові за виконану ним роботу.

Якщо не вистачає працівників (поїхали, не можуть дістатися до роботи тощо), як можна прийняти інших працівників на їх місце?

З метою оперативного залучення до виконання роботи нових працівників, а також усунення кадрового дефіциту та браку робочої сили, у тому числі внаслідок фактичної відсутності працівників, які евакуювалися в іншу місцевість, перебувають у відпустці, простої, тимчасово втратили працездатність або місцезнаходження яких тимчасово невідоме, роботодавці можуть укладати з новими працівниками строкові трудові договори у період дії воєнного стану або на період заміщення тимчасово відсутнього працівника.

Застосування податкової соціальної пільги до суми допомоги, яка виплачується за листками непрацездатності (лікарняні)

Головне управління ДПС у Житомирській області повідомляє, що відповідно до п.п. 169.1 ст. 169 розд. IV Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI (далі – ПКУ), платник податку має право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу, отримуваного від одного роботодавця у вигляді заробітної плати, на суму податкової соціальної пільги.

Чи оплачується листок непрацездатності, якщо працівник захворів під час перебування у щорічній відпустці?

Згідно зі статтею 78 Кодексу законів про працю України дні тимчасової непрацездатності працівника, засвідченої у встановленому порядку, до щорічних відпусток не включаються.

Щодо обчислення середньої заробітної плати для виплати компенсації за невикористані відпустки

Міністерство економіки України щодо обчислення середньої заробітної плати для виплати компенсації за невикористані відпустки та в межах компетенції повідомляє.

 

Бюджет. Новини законодавства

 

Президент підписав закон про порядок вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою

24 жовтня 2023 року Президент України підписав Закон «Про порядок вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою України» (законопроект №8263).

Про підготовку до запровадження умов оплати праці державних службовців на основі класифікації посад у 2024 році

На Урядовому порталі оприлюднено постанову КМУ від 23 жовтня 2023 р. № 1109 «Про підготовку до запровадження умов оплати праці державних службовців на основі класифікації посад у 2024 році».

Коментарі до матеріалу