Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (23.09.2024 - 27.09.2024)

Нове

27.09.2024 2 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

 

Чи маю я право на лікарняний у розмірі 100 % середньої заробітної плати, якщо упродовж року здав понад 1 л крові і маю п'ять років страхового стажу?

 Допомога з тимчасової непрацездатності у зв’язку із захворюванням виплачується в розмірі 100 відсотків середньої заробітної плати незалежно від стажу роботи донорам, які протягом року безоплатно здійснили донацію...

Як перевести працівника-сумісника на основне місце роботи

Роз’яснення надає фахівець відділу з питань праці західного регіону Управління інспекційної діяльності у Кіровоградській області.

Медичні огляди працівників закладів освіти: що змінюється з 1 жовтня 2024 року?

Працівники закладів освіти підлягають обов’язковим профілактичним медичним оглядам. 

З 1 жовтня 2024 року мінімальний розмір допомоги по безробіттю зросте на 500 грн – з 2500 гривень до 3000 гривень

Інформацією поділилася народна обраниця Ніна Южаніна.

Як платнику здійснити звірку розрахунків з бюджетами та цільовими фондами?

Електронний кабінет забезпечує можливість реалізації платниками податків прав та обов’язків, визначених Податковим кодексом України (далі - ПКУ) та нормативно-правовими актами, що прийняті на підставі та на виконання ПКУ, зокрема проведення звірки розрахунків платників податків з державним та місцевими бюджетами, а також одержання документа, що підтверджує стан розрахунків, який формується автоматизовано шляхом вивантаження відповідної інформації з Електронного кабінету із накладенням електронного підпису посадової особи контролюючого органу та печатки контролюючого органу (ст. 421 ПКУ).

 

Бюджет. Новини законодавства

 

Уряд затвердив план відновлення освіти на деокупованих територіях, - МОН

20 вересня Уряд ухвалив розпорядження «Про затвердження плану заходів з відновлення освіти на деокупованих територіях на 2024–2027 роки».

Уряд ухвалив законопроект про цифровізацію у сфері фізичної культури та спорту

Кабінет Міністрів України підтримав розроблений Міністерством молоді та спорту проект Закону України «Про фізичну культуру і спорт». Документ направили на розгляд Верховної Ради України. 

Уряд ухвалив постанову, яка посилить цивільний захист в Україні

Проект постанови КМУ «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України з питань використання захисних споруд цивільного захисту» було розроблено МВС та ДСНС з метою реалізації Закону України у сфері забезпечення цивільного захисту.

Коментарі до матеріалу