Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (20.05.2024 - 24.05.2024)

24.05.2024 45 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

 

ТЦК викликано працівника, але без повістки, дали лише припис. Чи є такий припис підставою для оформлення увільнення працівника від роботи?

Приписи, видані ТЦК та СП зобов’язують громадянина з’явитися для проведення певних дій у строки, зазначені в цьому документі. У зв’язку з цим, працівник зобов’язаний підтвердити свою відсутність на роботі за допомогою відповідного документу (повістки або припису).

ПФУ: Запит на підготовку паперових документів можна надіслати онлайн

Попри те, що сьогодні цифровізація вже стала невід’ємною частиною життя українців, іноді для отримання тих чи інших послуг потрібно підготувати пакет документів у паперовому вигляді.

Податкова соціальна пільга: що необхідно знати про її застосування

Податкова соціальна пільга (далі - ПСП) — це сума, на яку платник податку з доходів фізичних осіб має право зменшити суму свого загального місячного оподаткованого доходу, отримуваного з джерел на території України від одного працедавця у вигляді заробітної плати.

Як виправити помилки в об’єднаній звітності?

Подання коригуючих розрахунків «Звітний новий» і «Уточнюючий». Які між ними відмінності?

Який порядок підписання податкової звітності в електронному вигляді у разі тимчасової відсутності керівника (директора) або головного бухгалтера?

Електронний документообіг між платником податків та контролюючим органом здійснюється відповідно до норм Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ (далі – ПКУ) (п. 42.6 ст. 42 глави 1 розд. ІІ ПКУ) та Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 06.06.2017 № 557, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 03.08.2017 за № 959/30827 (зі змінами) (далі – Порядок).

 

Бюджет. Новини законодавства

 

КМУ уніс зміни до Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних і резервістів

Кабмін прийняв постанову від 16.05.2024 № 563 «Про внесення змін до Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів» (далі – Постанова). 

Мінстратегпром: Розширили перелік критеріїв для бронювання працівників ОПК

Міністерстві з питань стратегічних галузей промисловості України внесли зміни до критеріїв для визначення підприємств такими, що мають важливе значення для національної економіки. Відповідність цим критеріям стає підставою для подальшого бронювання військовозобов'язаних працівників на період мобілізації та на воєнний час. 

Що робити, якщо в Державному реєстрі речових прав є два однакові записи про власність: лист Мін’юсту

Міністерство юстиції від 14.05.2024 № 72511/45986-19-24/8.4.1 надало роз’яснення щодо питань наявності в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно декількох відомостей про право власності однієї і тієї ж особи.

Закупівлі для ЗСУ: законопроект, який спростить процедури для громад, готовий до другого читання

Як відомо, законопроект пропонує дозволити органам місцевого самоврядування надавати фінансову та матеріальну підтримку сектору безпеки і оборони у період дії воєнного стану.

Коментарі до матеріалу