Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (18.07.2022-22.07.2022)

22.07.2022 60 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

Новації в оподаткуванні ПДВ

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області повідомляє, що 19.07.2022 набрав чинності Закон України від 21 червня 2022 року № 2330-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо створення сприятливих умов для діяльності індустріальних парків в Україні» (далі – Закон № 2330), яким внесено зміни, зокрема, до ст. 197 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Які є підстави для проведення заходів контролю з питань законодавства про працю?

Позапланові заходи державного нагляду (контролю) у період дії воєнного стану здійснюються...

Трудові відносини в умовах воєнного стану

В умовах дії воєнного стану для перемоги одним з головним чинників є підтримка держави, яка всі свої можливості спрямовує на забезпечення Збройних Сил України. Сплата податків сьогодні важлива як ніколи. І задекларована праця – це шлях до вільної, незалежної, економічно сильної держави!

Чим відрізняється трудовий і цивільно-правовий договори?

Чим відрізняється трудовий і цивільно-правовий договори?  Детально в інфорграфіці.

Сплата заробітної плати та профвнесків під час простою

Бюджет. Новини законодавства

Парламент ухвалив законопроект, який звільняє від відповідальності за порушення строків оприлюднення фінансової звітності

Верховна Рада України у другому читанні прийняла проект Закону України, яким запропоновано звільнити від відповідальності за порушення строків оприлюднення фінансової звітності у період дії воєнного стану або стану війни. Відповідні зміни вносяться до Закону України «Про захист інтересів суб’єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни».

Верховна Рада підтримала зміни до законодавства про бухгалтерський облік спрямовані на практичну реалізацію європейських норм

Парламентом у другому читанні та в цілому прийнято законопроект, яким вносяться зміни Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні».

Верховна Рада України забезпечила реалізацію принципів свободи праці та трудового договору

19 липня 2022 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфері малого і середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність», реєстр. №5371.

Верховна Рада України прийняла за основу законопроект щодо розширення переліку осіб, які не підлягають призову під час мобілізації

Верховна Рада України прийняла у першому читанні за основу проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо розширення переліку осіб, які не підлягають призову під час мобілізації (реєстр. №7481).

Верховна Рада України прийняла Закон щодо державної статистичної діяльності

Верховна Рада України 19 липня 2022 року прийняла Закон України про внесення змін до деяких законів України щодо державної статистичної діяльності (реєстр. №5108).

Коментарі до матеріалу