Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (18.03.2024 - 22.03.2024)

22.03.2024 45 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

 

Лист ДКСУ: Щодо підтвердного документу для реєстрації бюджетних зобов’язань

Державна казначейська служба України (далі – Казначейство) розглянула […] запит […] та у межах компетенції повідомляє наступне.

Лист МОН: Про розрахунок обсягу освітньої субвенції на 2024 рік

Міністерство освіти і науки України повідомляє, що розподіл обсягу освітньої субвенції на 2024 рік здійснено в Законі України “Про Державний бюджет на 2024 рік” (додаток 5).

Перевірка обґрунтованості видачі листків непрацездатності: підстави для проведення

У разі виникнення сумніву щодо правомірності видачі чи продовження працівнику листка непрацездатності страхувальник може письмово звернутися до Пенсійного фонду України щодо здійснення перевірки. 

Чи можна стягувати аліменти зі страхових виплат?

Відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» страхувальник відкриває окремий поточний рахунок для зарахування страхових коштів у банках, або в Держказначействі, якщо є бюджетною установою.

Е-лікарняні: у яких випадках електронну заяву-розрахунок може бути відхилено?

Для отримання від Пенсійного фонду України фінансування для оплати лікарняних роботодавцю необхідно подати заяву-розрахунок, що містить інформацію про суми коштів, нараховані застрахованим особам.

 

Бюджет. Новини законодавства

 

Затверджено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих

Наказом Мінреінтеграції від 28 лютого 2024 року № 54 внесено зміни до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією.

Уряд ухвалив постанову про зміни до фінансування закладів вищої освіти

Уряд ухвалив зміни до механізму розподілу фінансування між закладами вищої освіти в Україні, внесенням змін до постанови Кабінету Міністрів України від 24 грудня 2019 р. № 1146.

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт про Спеціалізовану економічну прокуратуру

Як повідомив народний депутат Я. Железняк, законопроєктом (реєстр. № 11087) передбачено, що Спеціалізована економічна прокуратура (далі – СЕП) має стати відокремленим автономним підрозділом, який буде здійснювати процесуальний нагляд у кримінальних провадженнях БЕБ.

Для крупних інвесторів Уряд передбачив нові компенсації

Кабмін постановою від 15.03.2024 № 292 затвердив порядки надання компенсації вартості збудованих заявником або інвестором із значними інвестиціями об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури та компенсації витрат на підключення та приєднання до інженерно-транспортних мереж, необхідних для реалізації інвестиційного проекту із значними інвестиціями.

Коментарі до матеріалу