Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (17.10.2022-21.10.2022)

21.10.2022 78 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

Як здійснюється оплата праці зі збільшенням норми тривалості робочого дня?

У разі встановлення нормальної тривалості робочого часу понад 40 годин на тиждень, оплата праці провадиться у розмірі, збільшеному пропорційно до збільшення норми праці.

Чи можна платникам єдиного податку не сплачувати ЄСВ за працівників, покликаних під час мобілізації?

У період мобілізації, визначеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 року № 69/2022 "Про загальну мобілізацію", затвердженим Законом України "Про затвердження Указу Президента України "Про загальну мобілізацію", роботодавці – платники єдиного податку, які обрали спрощену систему оподаткування – фізичні особи – підприємці, що належать до другої та третьої груп платників єдиного податку, а також юридичні особи, що належать до третьої групи платників єдиного податку, мають право за власним рішенням не сплачувати єдиний внесок за найманих працівників, покликаних під час мобілізації на військову службу до Збройних сил України.

Педагог самостійно визначає своє робоче місце під час дистанційної роботи

У зв'язку з масовими ракетними обстрілами та для збереження життя та здоров'я учасників освітнього процесу Міністерство освіти і науки України надіслало листа до органів управління освітою та навчальних закладів №1/11870-22 від 10.10.2022 року, в якому рекомендує прийняти рішення про навчання у навчальних закладах у дистанційному форматі до 14 жовтня 2022 року.

Педагогам на військовій службі за контрактом не зберігається середній заробіток

У листі від 27.09.2022 р. № 4711-06/66974-03 Мінекономіки зазначало, що за педагогічними та науково-педагогічними працівниками, прийнятими на військову службу за контрактом, зберігається середній заробіток.

Роз'яснення чи оплачуються лікарняні під час простою

Кожен працівник має право на отримання компенсації втраченого за час лікування заробітку – в умовах війни Фонд соціального страхування України продовжує фінансувати допомогу з тимчасової втрати працездатності у повному обсязі.

Бюджет. Новини законодавства

 

Верховна Рада України вкотре прийняла зміни до державного бюджету на поточний рік щодо фінансового забезпечення національної безпеки та оборони

Верховною Радою України 18 жовтня 2022 року прийнято Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» (проект за реєстр. №8126).

Верховна Рада України ухвалила Закон про створення фонду ліквідації наслідків збройної агресії

Верховна Рада України 19 жовтня 2022 року ухвалила у другому читанні проекту Закону про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» про створення фонду ліквідації наслідків збройної агресії (реєстр. №8027).

Верховна Рада України ухвалила Закон про особливості призову на строкову військову службу та діяльність призовних комісій під час дії військового стану

Верховна Рада України у першому читанні за основу та в цілому з урахуванням пропозиції Комітету прийнято проект Закону про внесення зміни до Закону України "Про військовий обов'язок та військову службу" про особливості призову на строкову військову службу та діяльність призовних комісій під час дії військового стану (реєстр .№ 8109).

Зміни у віданні Е-трудових та скасування форми 10-ПОІ: у другому читанні прийнято законопроект №7433

18 жовтня народні депутати на черговому засіданні підтримали у другому читанні та загалом законопроект №7433 «Про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» та деяких інших законів України щодо захисту прав фізичних осіб під час військового положення та спрощення обліку робочих місць для осіб з інвалідністю.

Лист Мінсоцполітики від 05.07.2022 р. № 6700/0/2-22/45 Щодо виплати допомоги з тимчасової непрацездатності під час перебування працівника у простої не з його вини

З ініціативи виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України це питання було спільно обговорено із представниками Мінсоцполітики, Мінекономіки, Держпраці, за результатами якого повідомляємо таке.

Коментарі до матеріалу