Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (17.06.2024 - 21.06.2024)

21.06.2024 37 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд


На яких підприємствах 100% бронюють працівників

Це стосується працівників органів державної влади; суб’єктів господарювання, які є критично важливими для забезпечення потреб ЗСУ та для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення, а також працівників міжнародних судових органів та організацій, учасником яких є Україна.

Лист ДКСУ: щодо обліку господарських операцій, що не передбачені кошторисом

Статтею 9 Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" визначено, що підставою для бухгалтерського обліку господарських операцій є первинні документи, які фіксують факти здійснення господарських операцій.

Як неоплачувана відпустка впливає на стаж для щорічної відпустки

Головний державний інспектор Тетяна КАРНАУХ прийняла участь у проведені семінару у режимі zoom-конференції спільно з фахівцями Бериславської філії Херсонського обласного центру зайнятості та представниками підприємств і установ приватної та комунальної форми власності щодо особливостей надання відпусток у 2024 році.

Де розміщені реквізити рахунків для сплати податків, зборів, єдиного внеску та інших платежів до бюджету?

Своєчасне доведення платникам податків реквізитів рахунків для сплати податків, зборів та платежів, відкритих Державною казначейською службою України, відбувається шляхом їх розміщення в Центрах обслуговування платників податків, на офіційному вебпорталі відповідного територіального органу ДПС або на вебпорталі ДПС за посиланням

Особливості надання відпустки без збереження заробітної плати

Якщо працівник не використав за попереднім місцем роботи щорічну основну та додаткові відпустки повністю або частково й одержав за них грошову компенсацію, він може в перший рік роботи на новому місці отримати відпустку без збереження заробітної плати тривалістю до 24 календарних днів до настання шестимісячного терміну безперервної роботи.

 

Бюджет. Новини законодавства

 

Створено Міжвідомчу групу з питань організації призову військовозобов’язаних на військову службу під час мобілізації

Кабмін постановою від 18.06.2024 № 707 утворив Міжвідомчу робочу групи з питань організації призову військовозобов’язаних громадян на військову службу під час мобілізації (далі – Міжвідомча робоча група) та затвердив Положення про Міжвідомчу робочу групу. 

Змінено процедуру ліцензування перевізників – постанова Кабінету Міністрів

Уряд підтримав зміни до ліцензування перевізників, ініційовані Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури та Державною службою безпеки на транспорті. Відповідну постанову ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів 18 червня. 

У військово-обліковому документі буде QR-код

Внесено зміни до Порядку оформлення (створення) та видачі військово-облікового документа для призовників, військовозобов’язаних та резервістів, в частині військово-облікового документа в електронній формі, якими передбачено: 

Уряд посилює управлінську відповідальність та підзвітність керівників розпорядників бюджетних коштів

13 червня Кабінет Міністрів прийняв постанову «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 28 вересня 2011 р. № 1001 і від 12 грудня 2018 р. № 1062».

Коментарі до матеріалу