Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (15.04.2024 - 19.04.2024)

19.04.2024 36 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

 

Чи оплачується листок непрацездатності, якщо працівник захворів під час перебування у щорічній відпустці?

Згідно з статтею 78 Кодексу законів про працю України дні тимчасової непрацездатності працівника, засвідченої у встановленому порядку, до щорічних відпусток не включаються.

Як підтвердити стаж, якщо немає трудової книжки чи записів у ній

Якщо трудова книжка втрачена чи в ній бракує записів про трудову діяльність, є інші способи підтвердити те, що людина справді працювала. У цій статті розбираємо способи підтвердження стажу, коли є письмові докази, є свідки, якщо підприємство на непідконтрольних Уряду України територіях, якщо людина вела селянське господарство чи була ФОП і платила страхові внески і якщо працювала, поки була засуджена. Та коли доведеться звертатися до суду. 

Як оцифрувати трудову книжку працівника

Електронна трудова книжка — це цифровий аналог паперової трудової книжки. Її впроваджено з метою вдосконалення обліку трудової діяльності українців, зменшення паперового документообігу та ризиків втрати чи пошкодження документів.

Як отримати пільги на харчування у школах і садочках?

Українські школярі та діти дошкільного віку можуть отримати пільгове харчування у школах і садочках відповідно до...

Лист Мінекономіки: щодо розрахунку середньої заробітної плати для оплати праці за виконану роботу працівнику, який перебуває у відрядженні

Обчислення середньої заробітної плати працівникам проводиться відповідно до норм Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.95 № 100 (зі змінами) (далі – Порядок).

 

Бюджет. Новини законодавства

 

Верховна Рада вдосконалює планування використання земель

У Верховній Раді зареєстровано проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення планування використання земель (реєстр. № 11169 від 12.04.2024), поданий народними депутатами України Нікітіною М. В. та іншими народними депутатами України, – інформують у Комітеті з питань аграрної та земельної політики. 

18 травня набуває чинності Закон про мобілізацію

Президент України Володимир Зеленський 16 квітня підписав Закон від 11.04.2024 № 3633-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку» (далі – Закон). 

Коментарі до матеріалу