Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (14.08.2023 - 18.08.2023)

18.08.2023 64 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

 

Яка робота може виконуватися дистанційно?

 Законодавство не визначає переліку робіт, які можуть виконуватися дистанційно. Роботодавець самостійно вирішує, чи може робота виконуватися поза межами підприємства.

Держпродспоживслужба закликає надавачів послуг з харчування самостійно ініціювати перевірку своєї діяльності

Реалізацію реформи шкільного харчування на практичному рівні забезпечують державні органи, обласні адміністрації, громади, керівники органів управління освітою, педагоги та представники громадськості. Приготування їжі школа може організовувати як самостійно, так і з допомогою інших підприємств. Проте найважливіше, аби процес приготування відповідав всім чинним нормам та стандартам. 

ПФУ фінансує разові грошові виплати до Дня Незалежності України

На виконання постанови Кабінету Міністрів України № 754 від 21 липня 2023 року “Деякі питання соціального захисту ветеранів війни та жертв нацистських переслідувань“ Пенсійний фонд України у серпні здійснює фінансування разової грошової виплати до Дня Незалежності України ветеранам війни, жертвам нацистських переслідувань, громадянам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

Мінфіном доведені особливості складання проектів місцевих бюджетів на 2024 рік та оцінка їх дохідної частини

До уваги учасників бюджетного процесу!

Міністерством фінансів України для головних розпорядників коштів державного бюджету доведені інструкції для складання бюджетних запитів на 2024–2026 роки, основні макропоказники економічного і соціального розвитку, соціальні стандарти, розміри прожиткового мінімуму, коефіцієнти зростання видатків на оплату комунальних послуг та енергоносіїв та інші показники.
 

Бюджет. Новини законодавства

 

Продовженно воєнний стан та загальну мобілізацію: закони набрали чинності

17 серпня, офіційно опубліковані в "Голосі України" №164(8181) та набрали чинності:

Уряд підтримав експериментальний проект «Спеціаліст із безпеки в освітньому середовищі» та низку інших ініціатив МВС

На засіданні Уряду прийнято низку змін в постанови Кабінету Міністрів та проектів постанов, які були розроблені з ініціативи МВС.

Уряд удосконалив Порядок сплати зборів за дії, пов'язані з охороною прав на об'єкти інтелектуальної власності

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку сплати зборів за дії, пов'язані з охороною прав на об'єкти інтелектуальної власності. Зокрема, було визначено нові та уточнено чинні збори.

Коментарі до матеріалу