Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (09.05.2022-13.05.2022)

16.05.2022 17 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

Чи може управління освіти громади надати службовий автомобіль відділу соціального захисту для доставки продовольчих наборів – роз'яснення експертів

Експерти зазначають, що згідно із ч. 1 ст. 143 Конституції, територіальні громади села, селища, міста безпосередньо або через створені ними органи місцевого самоврядування керують майном, яке перебуває у комунальній власності.

Профспілки запропонували зміни до податкового законодавства України

Голова СПО об'єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий звернувся листом до Комітетів Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики, з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, з питань економічного розвитку щодо низки економічних законопроектів з проханням врахувати позицію профспілок щодо їх розгляду.

Особливості бюджетного процесу в умовах воєнного стану (оновлюється)

В умовах воєнного стану дуже важливо забезпечити оперативне, належне та безперервне виконання місцевих бюджетів. Для забезпечення ефективного функціонування бюджетної сфери та життєво необхідних потреб мешканців територіальних громад у період дії воєнного стану Офіс Президента України, Уряд, Верховна Рада України, РНБО та інші центральні органи виконавчої влади ухвалюють низку швидких, ефективних, оперативних рішень.

Як нараховувати ЄСВ під час простою працівникам, які перейшли на 2/3 оплати праці від мінімальної зарплати – роз'яснення

Експерти консультативної робочої групи з питань місцевих бюджетів в умовах військового стану, створеної з ініціативи Мінрегіону, відповіли на запитання читачів порталу «Децентралізація»: «Як нараховувати ЄСВ під час простою працівникам, які перейшли на 2/3 оплати праці від мінімальної заробітної плати».

МОН про казначейське обслуговування навчальних закладів на тимчасово окупованих територіях

Міністерство освіти науки та України розмістило на власному сайті алгоритм дій щодо відновлення обслуговування навчальних закладів через органи Казначейства на тимчасово окупованих територіях.

Бюджет. Новини законодавства

Урядом ініційовано зміни до законодавства щодо забезпечення аудиторської діяльності на період дії воєнного стану

У зв'язку із здійсненням збройної агресії проти України Урядом ініційовано створення правових механізмів захисту економічних інтересів держави шляхом припинення діяльності в Україні аудиторів та суб'єктів аудиторської діяльності, пов'язаних з країною, яка здійснює збройну агресію проти України, та стимулювання ринку аудиторських послуг у період дії воєнного стану та повоєнного відновлення економіки

Рада відновила відповідальність за несплату податків та податкові перевірки

Верховна Рада внесла зміни до Податкового кодексу, які повертають відшкодування податку на додану вартість, а також відповідальність за несплату податків, що фактично скасована після початку повномасштабної війни.

Повноваження глав громад на час воєнного стану розширили: законопроект №7269 прийнято загалом

Верховна Рада ухвалила у другому читанні та загалом проект Закону "Про внесення змін до Закону України "Про правовий режим військового стану" про функціонування місцевого самоврядування в період дії військового стану" (№7269).

Консультуємо про нарахування та сплату податку на нерухомість

Яким чином ФО – співвласники житлової нерухомості, що перебуває в їхній спільній сумісній власності, але не розділена в натурі, можуть повідомити контролюючий орган про певний за їхньою згодою платник податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки?

Як змінилося трудове законодавство в Україні у період воєнного стану

Законом України від 15 березня 2022 р. №2136-ІХ "Про правовий режим військового стану" визначаються особливості трудових відносин працівників усіх підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, виду діяльності та галузевої належності, а також осіб, які працюють за трудовим договором фізичними особами У період дії правового режиму воєнного стану цей Закон обмежує деякі конституційні права та свободи громадян.

Коментарі до матеріалу