Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Слово редактора Uteka-Бюджет від 22.11.2022

22.11.2022 79 0 0

Шановні колеги!

Через запровадження воєнного стану постійно оновлюються вимоги законодавства та нормативних документів. Змінюються правила ведення кадрової роботи і бухгалтерського обліку. Про них ми оперативно інформуємо вас на сторінках нашого видання. Черговий номер не став винятком.

Багато роботодавців змушені були вдатися до призупинення, розірвання трудових договорів на період воєнного стану або запровадити простій для установ чи окремих працівників. Не рідко такі дії спричиняють спори між працівниками та керівництвом. За яких умов можна призупиняти трудовий договір, які гарантії надає працівникам законодавство, як оплачувати простій, читайте в цьому номері.

Призупинити не можна звільнити

Ми всі прагнемо миру та докладаємо максимум зусиль, щоб наблизити перемогу. Тому «мобілізація» транспортних засобів (ТЗ) установи для потреб ЗСУ - не рідкість. Проте законодавством передбачено різні процедури передання ТЗ для ЗСУ, а отже, операції з такими активами по-різному відображаються в бухгалтерському обліку. Тож надаємо аргументовані рекомендації, як нараховувати амортизацію на мобілізований ТЗ.

Чи нараховувати амортизацію на мобілізоване майно?

Наступного тижня ви дізнаєтесь, як завершити інвентаризацію та відобразити її результати в обліку, як застосовувати законодавчі нововведення щодо збереження страхового стажу працівникам, які перебували в полоні, та іншу корисну інформацію.

Натхнення в роботі!

 

З повагою
Наталія Чередник,
головний редактор порталу «Баланс-Бюджет»

Коментарі до матеріалу

Оформити передплату на розділ «Баланс-Бюджет»

Аргументовані рекомендації, надійні рішення з питань планування, обліку, податків і контролю

4500 грн. / рік

Купити

Кращі матеріали