Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Зміни в законодавстві (12.06.2023 - 16.06.2023)

16.06.2023 49 0 0

Кабмін схвалив скасування податкових пільг, встановлених на період карантину COVID-19

Кабміном було схвалено проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України, пов'язаних із завершенням карантину, встановленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Уряд посилив фінансування лікарень, які надаватимуть медичну допомогу в надзвичайних ситуаціях на постраждалих від затоплення територіях

Уряд схвалив постанову, яка вдвічі збільшує вартість пакета «Готовність закладу охорони здоров’я до надання медичної допомоги в надзвичайних ситуаціях». Рішення стосується частини медзакладів на території Херсонської, Миколаївської та Дніпропетровської областей. Це дозволить лікарням сформувати більший запас «медичного кошика», необхідного для реагування на потенційні спалахи інфекційних хвороб на підтоплених територіях.

Президент визначив нову дату для Дня медичного працівника

14 червня  підписано Указ №327/2023 від 13.06.2023 р. Ним затверджено професійне свято працівників сфери охорони здоров'я - День медичних працівників. В Україні це свято щорічно буде  відзначатися 27 липня.  Раніше День медичного працівника відзначали щорічно у третю неділю червня - згідно з Указом №281.

НБУ зберіг облікову ставку на рівні 25%

Правління Національного банку України ухвалило рішення зберегти облікову ставку на рівні 25% річних. Це сприятиме підтримці привабливості гривневих інструментів, збереженню стійкості валютного ринку та зниженню інфляції, що в комплексі формуватиме передумови для подальшого поступового пом’якшення валютних обмежень.
 

Коментарі до матеріалу