Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (30.01.2023 - 03.02.2023)

03.02.2023 101 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

 

Щодо викладацької роботи керівних працівників закладів освіти

Відповідно до пункту 91 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.1993 № 102, керівним працівникам закладів освіти надано право вести викладацьку роботу чи заняття з гуртками в цьому закладі, але не більше ніж 9 годин та тиждень (360 годин на рік), якщо вони на основній посаді отримують повний посадовий оклад (ставку).

Чи оплачуються лікарняні сумісникам з січня 2023 року? 

01 січня 2023 р. набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» від 21.09.2022 р. № 2620, яким внесені зміни до Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” від 23.09.1999 р. №1105 (далі – Закон № 1105).

Чому відхилено заяву-розрахунок?

Для отримання від Пенсійного фонду України фінансування для оплати лікарняних роботодавцю необхідно подати заяву-розрахунок, що містить інформацію про суми коштів, нараховані застрахованим особам

Щодо нового порядку нарахування грошового забезпечення військовослужбовців

Розмір додаткової грошової винагороди військовим, які беруть безпосередню участь у бойових діях, не змінюється. Рішення змінити підхід до нарахування додаткової грошової винагороди стосуватиметься тилових підрозділів та військовослужбовців, які перебувають поза зоною бойових дій, та ухвалено задля дотримання принципів справедливості щодо стимулювання воїнів сил безпеки і оборони України.

Які документи потрібно надати роботодавцю при працевлаштуванні особі з інвалідністю?

Для працевлаштування особі з інвалідністю необхідно надати роботодавцю такі документи...

 

Бюджет. Новини законодавства

 

МВС: Обмеження виїзду за кордон посадовим особам та держслужбовцям

Виїзд за кордон народних депутатів та депутатів місцевих рад, суддів, прокурорів, державних службовців, заброньованих працівників та інших категорій осіб може здійснюватись виключно у службове відрядження.

Українці мають право перетинати державний кордон, прямуючи на лікування за межі України

27 січня Уряд ухвалив постанову «Про внесення змін до Правил перетинання державного кордону громадянами України». Відтак Міністерство охорони здоров’я надає роз’яснення про можливість українських громадян перетинати державний кордон у період воєнного стану для виїзду в інші країни на лікування.

Мінфіном оприлюднено проект змін до Порядку складання типових форм з обліку та списання запасів суб’єктами державного сектору

Мінфін оприлюднив проєкт Наказу, яким запропоновано внести зміни до Порядку складання типових форм з обліку та списання запасів суб’єктами державного сектору, затвердженого Наказом Мінфіну від 13.12.2022 р. №431. 

«Зважене спільне рішення генерального штабу, міністерств та відомств і українського бізнесу»: уряд затвердив новий порядок бронювання військовозобов’язаних

Кабінет Міністрів ухвалив новий порядок бронювання військовозобов’язаних та критерії визначення підприємств, установ і організацій, критично важливих для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення. Працівники таких підприємств віднині підлягатимуть бронюванню.

Уряд затвердив Порядок та умови надання у 2023 році субвенції на підтримку закладів охорони здоров’я

31 січня Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Деякі питання надання у 2023 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я».

 

Коментарі до матеріалу