Отримайте доступ до готових рішень, публікацій та оглядів
Підписатися

Випуск: Новини тижня для бюджетних установ (23.05.2022-27.05.2022)

27.05.2022 17 0 0

Бюджет. Бухгалтерський огляд

Скільки разів можна надавати відпустку без збереження заробітної плати у воєнний час?

На «гарячу профспілкову лінію» звертаються із запитанням, скільки разів можна надавати відпустку без збереження заробітної плати у воєнний час працівникові з його ініціативи.

Чи може місцеве самоврядування придбати озброєння для добровольчого формування територіального суспільства?

Про те, як громадам належним чином реалізовувати виконання місцевих програм національного опору, чи можна безпосередньо фінансувати та як організовувати підтримку добровольчих формувань територіального суспільства, дізналися учасники інформаційної сесії на тему «Фінансування добровільних формувань територіальних громад». Захід організувала команда Регіонального офісу U-LEAD із Європою у Дніпропетровській області.

МОЗ повідомило, які документи потрібні внутрішньо переміщеним медикам для працевлаштування до інших закладів охорони здоров'я

Міністерство охорони здоров'я України врегулювало норми працевлаштування медпрацівників, які через повномасштабну війну втратили можливість працювати за основним місцем роботи, у медзакладах інших регіонів України для надання медичних послуг населенню.

Уряд погодив проект закону з питань добровільного використання печатки

На засіданні Кабінету Міністрів України було погоджено проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними особами-підприємцями». Документ регулює питання добровільного застосування печатки та приводить у відповідність дію інших нормативно-правових актів, у яких все ще значиться, що друк обов'язковий.

Діловодство у навчальних закладах в умовах воєнного стану

20 травня для учасників платформи «Освіта» Всеукраїнської Асоціації ОТГ у партнерстві зі швейцарсько-українським проектом «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» – DECIDE було проведено вебінар, присвячений питанням організації та ведення діловодства у навчальних закладах в умовах воєнного стану, участь у якому взяли більше 830 людей.

Бюджет. Новини законодавства

На період війни перелік банків для виплати зарплат бюджетникам не змінюватиметься – постанова уряду

Деякі питання здійснення виплат пенсій, грошової допомоги, виплат із загальнообов'язкового державного соціального страхування та заробітної плати працівникам бюджетних установ протягом дії воєнного стану

Нову редакцію ЗУ «Про професійну (професійно-технічну) освіту» прийнято за основу

Повторне безоплатне навчання в закладах професійної освіти, можливість здобуття часткових кваліфікацій та здобуття професійної освіти незалежно від місця реєстрації. Такими є ухвалені 22 травня 2022 року ключові новації законопроекту про внесення змін до Закону України «Про професійну (професійно-технічну) освіту».

Врегульовано умови застосування електронного підпису та електронного друку у платіжній сфері

Національний банк врегулював умови застосування електронного підпису та електронного друку у платіжній сфері. Тепер норми, що діють у банківській системі України при створенні, обробці та зберіганні електронних документів, пов'язаних із укладанням угод, поширюватимуться і на платіжні організації платіжних систем, учасників платіжних систем, операторів послуг платіжної інфраструктури та їх клієнтів (користувачів платіжних систем).

Уряд змінами до Постанови № 590 розширив перелік пріоритетних видатків бюджетів в умовах воєнного стану

16 травня Мінрегіон спільно з Асоціацією міст України направив Мінфіну пропозиції щодо розширення переліку пріоритетних видатків бюджетів в умовах воєнного стану, які враховані у прийнятій Постанові.

Внесено зміни до порядку нарахування та сплати єдиного внеску

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області повідомляє, що Кабінетом Міністрів України постановою від 10 травня 2022 р. № 566 (далі – Постанова № 566) внесено зміни до Порядку нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за деякі категорії застрахованих осіб (далі – порядок).

Коментарі до матеріалу